Święte słowa, ale można jedno zdanie na ten temat do regulaminu wpisać; nie wszyscy przeczytali pord więc nie zaszkodzi...
Wszystko się zgadza koledzy i koleżanki, tylko ja się bardzo poważnie boje o osoby odłączające się od udziału w imprezie i te które chcą się lotnie do niej przyłączyć, oraz o tych którzy tylko jadą po chodniku nie mając pojecia o naszej imprezie, ich też SM może chcieć ukarać
Uważam, że należy zapisać zakaz jechania po chodniku do regulaminu i to bardziej restrykcyjnie niż w PoRD.
Założenia:
1. Każdy
uczestnik przejazdu, który zjeżdża na chodnik w innym celu niż rezygnacja z udziału w przejeździe i kontynuuje jazdę na rowerze po chodniku wzdłuż jezdni, po której przejazd w danej chwili się odbywa i w kierunku w którym przejazd się odbywa, podlega na mocy regulaminu wykluczeniu z dalszego udziału w przejeździe.
Osoba taka nie może brać dalszego udziału w przejeździe.
Organizatorzy przejazdu zobowiązani są do pomocy Policji i Straży Miejskiej w przeciwdziałaniu
powyższym zachowaniom powyższemu zachowaniu uczestnków przejazdu.
2. Osoba
chcąca zrezygnować lub
chcąca się przyłączyć do udziału w przejeździe zobowiązana jest do niejechania po chodniku wzdłuż jezdni, po której przejazd
w danej chwili się odbywa i w kierunku w którym się odbywa.
Osoba taka powinna albo prowadzić pieszo swój rower po chodniku, albo skorzystać z innych możliwości przyłączenia się do przejazdu (zjazd z drogi dla rowerów lub bocznej jezdni)
Tak, jestem prawnikiem, można to było napisać łatwiej, ale można też było to też zrobić trochę gorzej. Starałem się żeby wszystko było zgodne z zasadami logiki formalnej
Prewencyjnie, to trzeba by o tych "burakach" ostro coś powiedzieć przed następną masą i to z kilku miejsc, żeby usłyszeli !!!