Autor Wątek: Warszawska Masa Krytyczna - 26 sierpnia 2011  (Przeczytany 80457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chrupek

• Uzależniony od forum ;-)
Komu w drogę temu rower.

Offline boromir93

• Nowicjusz
  • *
Odp: Warszawska Masa Krytyczna - 26 sierpnia 2011
« Odpowiedź #166 dnia: 30 Sie 2011, 22:55:39 »
Mam nadzieję że nie tylko złoży "wyjaśnienia" ale też jakieś dalsze konsekwencje tego będą
« Ostatnia zmiana: 30 Sie 2011, 22:56:51 wysłana przez boromir93 »
Najpierw musisz odnaleźć siebie, dopiero potem szukaj drugiej połówki.

Offline `L`

• Stały uczestnik
  • Nie jeżdżę szybko. Jeżdżę dokładnie.
« Odpowiedź #167 dnia: 31 Sie 2011, 00:01:16 »
W onetowych tvn-owych komentarzach jest taki:

"Kierowca auta, który złamał przepisy ruchu drogowego, będzie musiał złożyć wyjaśnienia"
  Szanowny Panie Policjancie ten obywatel złamał przede wszystkim prawo o   zgromadzeniach a za ten czyn grozi mu nawe dwa tygodnie odsiadki.
Ciekawe...

Art. 14. W Kodeksie wykroczeń w art. 52 § 1 otrzymuje brzmienie:"§ 1. Kto:1)  przeszkadza lub usiłuje przeszkodzić w organizowaniu lub w przebiegu nie zakazanego zgromadzenia,(...)-  podlega karze aresztu do dwóch tygodni, karze ograniczenia wolności do dwóch miesięcy albo karze grzywny."
"governments will use whatever technology is available to them to combat their primary enemy - which is their own population" - Noam Chomsky

Drex

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: 31 Sie 2011, 08:04:18 »
A, faktycznie... W ubiegłym roku Policja stwierdziła że usiłuję przeszkadzać 10 listopada w imprezie kaczystów na Krakowskim bo zdjęcia robiłem nie tym co trzeba i miałem za to sprawę... Całe szczęście sąd był mądrzejszy od krawężników z Krakowskiego i uznał, że robienie zdjęć i przebywanie w okolicy nie przeszkadza w imprezie.

I ten punkt rzeczywiście moąna wykorzystać- nawet w połączeniu z wykroczeniami. Koleś może mieć ciepło...

Offline Mhrok

« Odpowiedź #169 dnia: 31 Sie 2011, 10:40:26 »
Tylko jak mi to powiedział policjant na Waliców: "my się tutaj tylko wykroczeniami drogowymi zajmujemy". Także to musiałaby być oddzielna sprawa.

Drex

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: 31 Sie 2011, 11:01:29 »
No to tą drugą sprawę można zgłosić w komisariacie odpowiednim do miejsca zdarzenia.

storm

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: 31 Sie 2011, 11:04:12 »
@Mhrok - może to nawet lepiej, że pan kierowca nie dostanie od razu wszystkich "nagród" za swój udział w Masie od razu? :)

Offline MYSH

• Stały uczestnik
  • =^..^=
« Odpowiedź #172 dnia: 31 Sie 2011, 14:41:10 »
Ja mam nadzieje że skończy się na czymś więcej niż na "upomnieniu" bo mi tu machlojami śmierdzi... ale poobserwuję tą sprawę i zobaczymy czy wszyscy są równi wobec prawa...
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki...
Cuda zajmują mi trochę czasu...
:)

Woydzio

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: 31 Sie 2011, 16:22:13 »
Ja mam nadzieje że skończy się na czymś więcej niż na "upomnieniu" bo mi tu machlojami śmierdzi... ale poobserwuję tą sprawę i zobaczymy czy wszyscy są równi wobec prawa...
Gdyby to napisał jakiś młodociany naiwniak to bym się nie zdziwił... Ale z tego co wiem to młodociany nie jesteś więc i młodzieńczej naiwności powinieneś się już wyzbyć.
Woydzio

Offline MYSH

• Stały uczestnik
  • =^..^=
« Odpowiedź #174 dnia: 31 Sie 2011, 16:41:26 »
No właśnie się to tyczy do Ciebie, pooglądaj telewizję posłuchaj radia, poszukaj starszych wydań gazet a Ci wyjdzie że nie rzadko mimo powszechnej opinii niektórzy ludzie w naszym kraju są poza prawem, bo albo to mimo opisu w mediach tj. prasie, telewizji:
Jeden z Komendantów Policji zamiast mandatu 500 pln za przekroczenie prędkości dostał upomnienie...
takich przypadków można mnożyć, jak nie wierzysz poszukaj a na pewno znajdziesz.

To pozwala mi sugerować że w naszym kraju są równi i "równiejsi" wobec prawa...

Woydzio - ja się dziwię Tobie, mimo trzech dziesiątek na karku (jak ja) nadal wierzysz że w życiu nie ważne są układy i układziki? Boże masz tyle lat a zachowujesz się jakby Cie wyjęli spod klosza, O Twoje ogólne zachowanie sugeruje  że masz wiek kogoś minimum o 10 lat młodszego...
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2011, 16:44:50 wysłana przez MYSH »
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki...
Cuda zajmują mi trochę czasu...
:)

Offline jerzy1234

« Odpowiedź #175 dnia: 31 Sie 2011, 18:41:47 »
Panowie tu chodzi o GOŚCIA a nie o wiek!

Offline darek

• Uczestnik
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 31 Sie 2011, 21:18:33 »
Panowie tu chodzi o GOŚCIA a nie o wiek!
Błąd. Tu MOŻE chodzić o... UKŁAD... (co MYSH miał na myśli)

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: 31 Sie 2011, 21:42:00 »
Nie dajmy się zwariować jednym Lexusem.
Napiszcie, jak tam ogólnie na masie się Wam kręciło  :)

Offline darek

• Uczestnik
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 31 Sie 2011, 22:32:27 »
Nie dajmy się zwariować jednym Lexusem.
Napiszcie, jak tam ogólnie na masie się Wam kręciło  :)

Galancie  :D

Tylko jestem za tym, żeby:
1. przed masą sprawdzać słuch uczestników
2. zabezpieczenie wołało we wszystkich znanych językach świata
3. ewentualnie dać im pancerne rowery (był taki zespół, kto pamięta?), działa laserowe, tasery, pałki albo co tam chcą, bo na debili z lewej, z uporem maniaka blokującym przejazd, to w języku kulturalnych ludzi brak dość obelżywych słów.
Czyli - fajnie jak zawsze.
Aha! Muzycznego Plecaka musicie zwerbować i uczynić z Niego "tubę" Masy. Praktykę już ma.

A tak przy okazji. Ile kosztują takie przenośne, bezprzewodowe zestawy nagłaśniające, jak np. na pielgrzymkach mają? Bo w środku peletonu, to cisza grobowa i ludzie smętni jak fiuty (za przeproszeniem Pań) pedałują. A to ma chyba być takie radosne pedałowanie...
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2011, 22:34:37 wysłana przez darek »

Offline qwerJA

« Odpowiedź #179 dnia: 31 Sie 2011, 22:58:05 »
A tak przy okazji. Ile kosztują takie przenośne, bezprzewodowe zestawy nagłaśniające, jak np. na pielgrzymkach mają? Bo w środku peletonu, to cisza grobowa i ludzie smętni jak fiuty (za przeproszeniem Pań) pedałują. A to ma chyba być takie radosne pedałowanie...

Sprawdź i kup, tylko żeby nie zawodziły jak te pielgrzymkowe, bo raz widziałem jak takie coś (pielgrzymka) przechodziła i te zestawy nawijały jakąś pieśń sakralną normalnie jak muła w meczecie, nawet nie jestem pewny czy to było po polsku  :D :D 8)
Tomek jestem

" Warszawa to piękne miasto,
   tylko ludzie są . . .  "