@m.p - te windy, zwłaszcza na małych stacyjkach są krótkie tak, że wchodzi ledwo rower i Ty stojący gdzieś jakoś tak... Jakoś tak wciśnięty... No wiesz
@Bear - ja tam z dzieckiem bym zasuwał rowerem ile się da
Dodatkowy trening za friii
@Raffi.
1. Nie będę jeździł po centrum handlowym na rowerze. I z Kaczorem1 też takiego sportu nie uprawialiśmy. Ja nie lubię wchodzić w drogę ochronie. Starczy mi Petrochemia Płock i tłumaczenie się, że nie chcielismy jej wysadzić w powietrze, tylko porobić fotki
2. "Budowle z 2 róznych epok" - wybacz, ale od 20 lat mamy III RP (powiedzmy, że 18, nie liczmy okresu pożogi 2005-2007) - w tym czasie mozna było przebudować i zbudować od nowa 20 stacji takiej wielkości jak Dw. Centralny. A tu chodzi AŻ o zbudowanie podjazdów/wind dla rowerów i wózków. Nie pisz tylko, że to się nie da?
3. Nawet jesli linia napowietrzna nie rozwali się w tunelu, a przed czy za gdzieś na wschodnimy czy powiślu to i tak siada cały tunel. Zresztą tak samo jest, jak jakiś pijaczyna czy piesek wskoczy na tory w metrze :]
4. Badania i ankiety? Eeeeeeeee... Ale gdzie owe PKP zyje? Tak trudno zejść na dól, na Śródmieście i przeliczyć pasażerów wsiadających do wagonów między 16 a 19? No proszę Cię? Zlituj się?
5. A co będzie jak ten tunel się zapcha? Jak znowu padnie z winy sieci i braku prądu? Ile tysięcy ludzi nie dojedzie do pracy? O kierunku na Łowicz skromnie nic nie napiszę, ale jedynymi alternatywami dla SKM/PKP są:
- Aleje Jerozolimskie. Proponuję skasować od razu, bo to jest wieczny korek.
- WKD. Jechałem tym wytworem ostatni raz w maju. Przystanek co 0.5-1km. Zapchane do granic mozliwości.
Przyszłościowo rozbudowa dalszych dróg dojazdu jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zapychanie istniejących dróg jak się tylko da.
6. Wysoki peron na średnicówe? W metrze, ja mogę wjechać
dosłownie rowerem do pociągu. Bez zatrzymywania się, skakania etc. praktycznie nigdy nie unosiłem roweru na żadnej stacji metra podczas wsiadania - nie miałem po co. Spróbujesz tak... Nie będę nachalny z En57. Będe litościwy
Może Flirt? Albo ten piętrusek Bombardiera
I proszę o filmik