"PRAWA WOLNA, NIE ROZUMIECIE!!? PRAWA WOLNA!!" - w momencie kiedy wyprzedzal nas radiowoz PRAWA STRONA:
Pls wiecej spokoju i szacunku dla innych, na pewno byles przejety swoja rola i irytowales sie, ze tlum nie reagowal na Twoje komunikaty.
Uczestnicy powinni zostawiać około 1,5 metra z lewej strony peletonu żeby przepuścić członków zabezpieczenia, którzy po opuszczeniu skrzyżowań i przejść po przejechaniu peletonu muszą się przedostać na jego początek żeby zabezpieczyć kolejne.
Jeśli tego się nie robi, to konieczne jest krzyczenie, które niektórzy organizatorzy próbują zamieniać na sakralny śpiew (tak więc widoczny jest pewien postęp)
Jeśli to nie pomaga organizatorzy muszą jechać pod prąd, zjeżdżać na ścieżki rowerowe, lub korzystać z objazdów, (które to każdy organizator sam musi sobie opracować).
Ja wykonałem skutecznie jeden z zaplonowanych wcześniej objazdów (Parowcowa, Tumska, Rybnicka), ale nawet tak dobrze zaplanowany objazd na nie wiele by pomógł gdyby uczestników był dwa razy więcej, bo zdążyłem niemal na styk.
Jak jest zbyt ciasno, to proszę przynajmniej zostawić jakiś skrawek z lewej żeby organizator mógł zjechać na właściwy pas przed samochodem z przeciwka