Wszystkie ramiona tego skrzyżowania posiadają oznakowane przejazdy rowerowe. Rowerzysta był w starszym wieku. Czy mógł wtargnąć? Zadał ktoś pytanie z jaka prędkością jechał samochód? Bo może to prędkość spowodowała, że rowerzysta "źle" ocenił że zdąrzy przejechać...
To nie jest takie proste.
A czytanie komentarzy na TYV Warszawa to strata czasu. Każdy o każdym że słoik, a w ogóle to każdy jest najepiej wiedzącym wszystko...
Chociaż czasami:
22:49 ~ALampard
do ZzZ - tak rowerzysta leżał ok 15 -20 metrów za pasami, ale do uderzenia doszło przed pierwszymi pasami a on leżał 15 m za drugimi pasami... Jaka była prędkość stwierdzi policja z mojej perspektywy jechał bardzo szybko.
22:55 ~Piotr
Trochę dziwne, że sprawca wypadku nie został zatrzymany, po złożeniu wyjaśnień odjechał z pomocą drogową. Podszedłem również do domniemanego miejsca potrącenia nie było widać śladów hamowania.A jakieś pół godziny po odblokowniu ulicy przez to skrzyżownie przejechał kolejny kretyn z tak zawrotną prędkością, że ciężko było rozpoznać markę.
23:04 ~Kleks
Jestem ochroniarzem w pobliskim sklepie i prawie wszystko widziałem. To było coś okropnego, faktycznie, nikt nie zainteresował się tym człowiekiem, ludzie widzieli krew i się nie zbliżali, szczególnie kierowca Volvo. Poza tym Volvo jest jednym z najmocniejszych samochodów. Takie uszkodzenia jakie miał po wypadku świadczy tylko o jednym - zapier***** spokojnie ponad 100 km/h. Tu ktoś napisał, że ponad 200 - przesada, tyle nie jechał. Kierowca Volvo powinien usłyszeć zarzuty za nieudzielenie lub brak próby udzielenia pomocy poszkodowanemu rowerzyście !!!