Autor Wątek: Szukamy trekkinga dla Savil! [to będzie szybciej jeździć ;)]  (Przeczytany 167769 razy)

Offline Raffi

• Uzależniony od forum ;-)
Odp: Szukamy trekkinga dla Savil! [to będzie szybciej jeździć ;)]
« Odpowiedź #225 dnia: 12 Lis 2011, 08:56:25 »
Mam nadzieje że ciąża przebiegnie bez powikłań...
Ale w to wątpię, gdzie akuszerek sześć . . .

Dlatego części dobierałem ja, w zaufanym gronie obu osób, z którymi niejeden rower już składałem. Tak samo będzie przy składaniu. Składała będzie Savil, a jedna czy dwie osoby będą po to by Ją wspomóc.

O żadnych sześciu arkuszerkach nie ma mowy. Bo faktycznie skończyłoby to się zadymą z latającymi w powietrzu imadłami ;)

Ciekawe czy poród odbędzie się naturalnie czy niezbędna okaże się cesarka...

Mam pod ręką najlepszy na świecie zespół fachowców od rowerów, z którym współpracuję od lat. Jakby co, skalpele też leżą w warsztacie. I mnóstwo oleju najwyższej jakości (od Madzi Cezara), gdyby wystąpiło jakieś krwawienie z piasty ;) Jest też epoksyd na złamania i lutownica na wypadek problemów z układem nerwowym.

Damy sobie radę z wszelkimi komplikacjami. W porównaniu z budową pozioma, to powinna być prosta i gładko przebiegająca operacja.

Potrzebny jest tylko ktoś, kto przed operacją wysprząta serwis i wysterylizuje dywan z brudu :D Zwykle wykorzystywałem do tego domokrążców sprzedających super środki czyszcząco-piorące albo jakieś inne odkurzacze ("anie, jak Panu się to uda odczyścić, to biorę!"), ale nie wiedzieć czemu cała branża od pewnego czasu jakby unikała mnie i mojego dywanu warsztatowego ;)
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

WMK, ZM, MdR, XTR, ABS i inne fajne skróty ;-)

Offline Savil

• Cylon i lasombra
    • http://savil.bikestats.pl/
« Odpowiedź #226 dnia: 15 Lis 2011, 00:27:40 »
Kolejna paczka przyszła. Powoli korytarz i okolice zamieniają mi się w magazyn ^^' Ale do przetransportowania tego na Białołękę będę potrzebować samochodu. Czyli jak przyjdzie rama, zacznę się ładnie uśmiechać na jakiś podatny grunt z autem ;)

Offline qwerJA

« Odpowiedź #227 dnia: 16 Lis 2011, 22:19:27 »
Może pomożemy przewieść na rowerze, znam pewnego osobnika który ma przyczepkę, i też mieszka na Ochocie, może pożyczy, chętnie pokieruje takim zestawem  :D ;D ;)

Inna sprawa że Rafii ma samochód, który też jest sławny  :D :D   http://rafal.muszczynko.pl/index.php/blog/98-blog20101130
« Ostatnia zmiana: 16 Lis 2011, 23:23:27 wysłana przez qwerJA »
Tomek jestem

" Warszawa to piękne miasto,
   tylko ludzie są . . .  "

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: 16 Lis 2011, 22:41:07 »
 ???
Rany !
I Ona to będzie wszystko składała?
Nie bardzo czaje jednego - czy koła będą w całości kupione, czy z zakładaniem wszystkiego, szprychy...masakra ! Z doświadczenia wiem, że nawet nie każdy warsztat sobie z tym radzi !

Skoro temat stał się już sławny i rower zapewnie będzie też, Raffi - za zgodą właścicielki możesz zrobić fotki z budowy (jak przy Twojej poziomce).  :)

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #229 dnia: 16 Lis 2011, 23:12:23 »
qwerJA - dzięki, samochodem będzie łatwiej i wygodniej. :)

Rano - owszem, będę składać, ale nie sama, tylko pod okiem i z pomocą.
- Co ta część robi i gdzie mam ją przymocować?
- To jest część budzika, nie chciało mi się sprzątać.
- A czemu ta sztyca jest taka dziwna?
- Bo to rura od odkurzacza, zostaw.
:D

Koła są gotowe, kupione w całości.
Zdjęcia procesu twórczego można robić do upojenia, byle mnie na nich nie było, bo mnie się nie publikuje. Rower można.

Offline Raffi

« Odpowiedź #230 dnia: 17 Lis 2011, 10:02:13 »
Może pomożemy przewieść na rowerze, znam pewnego osobnika który ma przyczepkę, i też mieszka na Ochocie, może pożyczy, chętnie pokieruje takim zestawem  :D ;D ;)

Inna sprawa że Rafii ma samochód, który też jest sławny  :D :D

Cóż, ja rowerem nie pomogę, bo wciąż nie mogę jeździć. A teraz po zabiegu, to nawet siedzenie jest dla mnie niezbyt komfortowe.

Samochód mam i ostatnio nawet nie nawala, więc jak tylko Savil da znać, że jest już komplet części, to podjadę i przewiozę.

I Ona to będzie wszystko składała?

Tak.

Nie bardzo czaje jednego - czy koła będą w całości kupione, czy z zakładaniem wszystkiego, szprychy...masakra ! Z doświadczenia wiem, że nawet nie każdy warsztat sobie z tym radzi !

Koła były kupione już zaplecione. Tak jest taniej, szybciej i łatwiej, a ja jestem leniwy. Mam nadzieję, że są zaplecione porządnie i np poprawiać naciągu szprych nie będzie trzeba. A jak będzie trzeba, to też zrobi to na pewno sprawdzony pod tym względem serwis na Spójni.

Skoro temat stał się już sławny i rower zapewnie będzie też, Raffi - za zgodą właścicielki możesz zrobić fotki z budowy (jak przy Twojej poziomce).  :)

Roweru i poszczególne części pojazdu na pewno sfotografuję i opublikuję. Możliwe też, że poszczególne etapy składania wyjdą jako cykl artykułów poradnikowych "jak składać rower" na Polsce na Rowery.

Fotki Savil, która jakiś czas temu ogłosiła, że nie lubi być pokazywana, pojawią się tylko jeżeli Savil się zgodzi. Inaczej będą je mogli obejrzec tylko bywalcy el casa del Raffi i mający hasło do zamkniętej części galerii Bartka :P
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

Offline Bear

• Stały uczestnik
  • abrakadabra.
« Odpowiedź #231 dnia: 17 Lis 2011, 11:19:27 »
ja mam kombiaka jak coś. rowery już woził z powodzeniem.

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: 17 Lis 2011, 11:57:29 »
Inaczej będą je mogli obejrzec tylko bywalcy el casa del Raffi i mający hasło do zamkniętej części galerii Bartka :P
Gdzie można wypełnić wniosek o przystąpienie do fun-clubu Raffiego?  8)

Offline Raffi

« Odpowiedź #233 dnia: 17 Lis 2011, 12:46:05 »
Gdzie można wypełnić wniosek o przystąpienie do fun-clubu Raffiego?  8)

Ty nie pytaj gdzie, Ty pytaj jakie jest wpisowe ;)

A na poważnie - loginów w galerii nie rozdajemy nikomu, bo to galeria prywatna :P Zrobiona przez Bartka, przeznaczona TYLKO do publikacji wspólnych zdjęć Bartka i jego znajomych, w taki sposób by niektóre mogli oglądać wszyscy, a inne tylko ścisłe grono znajomych osób będących na zdjęciach ze wspólnych wyjazdów, imprez itp.

Pierwotnie tam w ogóle miało nie być fot rowerowych, czy zdjęć infrastruktury. Pech po prostu chciał, że wśród znajomych Bartka trafiłem się ja. A później także Gromanik ;) Zdjęcia infrastruktury są tam TOLEROWANE, ale nie po to powstała ta galeria.

Dlatego Bartek nie rozdaje loginów kolejnym osobom z Masy. To wciąż ma być galeria prywatna :)
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

Offline SeBeQ

• =============== Make Gravity Your Slave ==========
« Odpowiedź #234 dnia: 18 Lis 2011, 01:25:21 »
Cytat: Bear
ja mam kombiaka jak coś. rowery już woził z powodzeniem

A ja mam dostęp do ciężarówki, która woziła Sushi na wakacje (wtajemniczeni wiedzą ocb)... i co daje taka licytacja? :P
Pozdrawiam
SeBeQ

---> Make Gravity Your Slave <---

Offline Raffi

« Odpowiedź #235 dnia: 18 Lis 2011, 07:52:30 »
Cytat: Bear
ja mam kombiaka jak coś. rowery już woził z powodzeniem

A ja mam dostęp do ciężarówki, która woziła Sushi na wakacje... i co daje taka licytacja? :P

Zgaduję, że sprawdzamy kto ma do dyspozycji największy i najbardziej paliwożerny samochód. I najbardziej bezsensowny, bo części Savil spokojnie wejdą nawet do Seicento ;)

I chyba właśnie wygrałeś. Sprinter do którego mam dostęp co prawda też oficjalnie jest do 3,5T DMC i też jest z podwyższonym dachem, ale "wakacyjne" Iveco jest dłuższe, mocniejsze, ma bliźniaki z tyłu i de facto można tam więcej europalet załadować. Wrzucenie na pakę Iveco kilku części i jazda w trybie WRC (Warcy, Rycy, Cescy) po bruku Karowej spowoduje najfajniejsze grzechotanie części odbijających się po całej pace ;)

Swoją drogą, dobrze, że nie masz już dostępu do tego Sprintera od wyjazdów do Brzydgoszczy i Piernikowa. To dopiero była padaka :D Spryskiwaczy, ABSu i działania turbiny z tego wozu to nigdy nie zapomnę :P
Tylko raz w życiu jechałem większym gratem i był to załatwiany przez Skelera Transit na LPG. Wpierdzielała go ruda, odpalał głównie na pych, oleju dolewało się co 300km, a na każdym podjeździe pod górkę człowiek się modlił, by silnik jeszcze ten jeden raz dał radę.
Mile za to wspominam Transity z hurtowni. No może poza kodowanym radiem ;)

(wtajemniczeni wiedzą ocb)

Oj wiedzą :D:D:D 
« Ostatnia zmiana: 18 Lis 2011, 08:03:16 wysłana przez Raffi »
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

Offline Bear

• Stały uczestnik
  • abrakadabra.
« Odpowiedź #236 dnia: 18 Lis 2011, 10:38:06 »
jak licytacja to ja się wycofuję, po prostu chciałem pomóc a jeżeli chodzi o przewiezienie części tylko, to można i w plecaku. Zwyczajnie myślałem że będzie problem z ramą. Ale jak nie to nie.

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #237 dnia: 18 Lis 2011, 10:48:04 »
Bear - dziękuję za chęć pomocy i doceniam. :)
Raffi - nie zniechęcaj ludzi ;P

Offline SeBeQ

• =============== Make Gravity Your Slave ==========
« Odpowiedź #238 dnia: 18 Lis 2011, 10:56:11 »
Cytat: Raffi
Mile za to wspominam Transity z hurtowni. No może poza kodowanym radiem

Ale przed Częstochową już działało :D
Pozdrawiam
SeBeQ

---> Make Gravity Your Slave <---

Offline Raffi

« Odpowiedź #239 dnia: 18 Lis 2011, 12:32:54 »
jak licytacja to ja się wycofuję, po prostu chciałem pomóc a jeżeli chodzi o przewiezienie części tylko, to można i w plecaku. Zwyczajnie myślałem że będzie problem z ramą. Ale jak nie to nie.

Do Corsy wejdzie, ale jeżeli Savil woli wieźć Twoim autem, to ja naprawdę nie będę miał nic przeciwko temu, że zostanę w domu, nie spalę paliwa i spokojnie sobie poczekam ;)

Tutaj decyzję, z czyjej pomocy skorzysta (polecałbym jednak to Iveco :D), pozostawiam Savil.
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko