Nie narzekaj- jak na wrzesień nie jest źle. Przyjedź w grudniu albo w styczniu, wtedy jeździ 100- 200 osób. Ale jest świetny klimat!
Było słabo. Wynik poniżej 1000 to drugi najgorszy wynik z września w ciągu 5 lat (jeden wynik był niższy, około 600, ale wtedy padało. A tak to reszta Mas zawsze ponad 1000.).
Ostatnio strasznie zawodzi reklama Masy. Plakaty leżą w siedzibie i wcale ich nie ubywa. Ulotek dla pieszych brak. Ostatnia impreza, na której było stoisko Masy to Targi w marcu. Tymczasem samo radio+TV co jakiś czas - NIE WYSTARCZY.
Dobrze byłoby, gdyby znalazły się osoby, które wezmą plakaty z Nowogrodzkiej 46m.6 na tydzień przed imprezą (można wziąć na Przedmasówce, ale można i kiedy indziej) i po prostu rozwiesiły je w okolicy, przy drogach rowerowych, czy w innych uczęszczanych miejscach. Plakaty to najlepsza reklama, najbardziej skuteczna.
W zimie jeszcze na masie nie byłem, ale sobie wyobrażam jak jest wtedy fajnie .
Nie spodziewaj się hardcore. Ja lubię zimowe Masy właśnie za spokój i brak tłoku ;-)
No dobra może jak na wrzesień to ludzi sporo, ale dawno nie słyszałem już (jestem na masach bez przerwy od marca tego roku), albo i w ogóle takich słów: Było nas dwa tysiące (ileś tam) osób.
I bez reklamy nie usłyszysz. Plakaty czekają na chętnych do rozwieszania na Nowogrodzkiej 46 m.6. Można je zabrać codziennie rano lub po 17-stej. Leżą w ogólnodostępnym miejscu, w tzw. świetlicy. Najlepiej wieszać je na tydzień przed imprezą.
Tym razem zabrakło mi rikszy i dobrej muzyki.
Nie było ludzi do ściągnięcia jej z Konstancina i pociągnięcia na Masie. Ponieważ tych osób wciąż brak, sytuacja zapewne się powtórzy.
Brakowało mi również trąbek. Jak Wy podchodzicie do tej kwestii? Przeszkadzają Wam czy są mile widziane? Planuję zakup trąbki na następną Masę.. dlatego pytam
http://allegro.pl/trabka-rowerowa-czarna-i1228405373.html
Taka trąbka, czy dzwonek to świetna sprawa i fajnie byłoby gdyby było je słychać. Zwłaszcza 50-100 dzwonków naraz brzmi rewelacyjnie.
Jedynie na trąbki głośne, zwłaszcza takie na sprężone powietrza, patrzymy krzywo - zabezpieczenie musi się komunikować ze sobą, a jak obok wyje 90dB to nie może tego robić.
a jak to jest w/g Waszych statystyk........
w poprzedniej masie w kierunku 'na Ursus' bylo wiecej ludzi z zabezpieczenia ?
pytam bo........bo w/g mnie przejazd byl plynniejszy niz we wczorajszej
no, chyba ze peleton byl bardziej zdyscyplinowany miesiac temu
Nie było więcej zabezpieczenia w Ursusie, było go mniej. Było za to więcej Policji.
I znacznie łatwiej było o lewą wolną, z resztą uczestników chwaliłem za to pod koniec Masy. Do tego tempo przejazdu było niższe, więc zabezpieczenie łatwiej mogło dogonić czoło.