Nie ma co się oszukiwać, wszystko organizowane jest na siłe.
co roku od 1000-2500 osób, zero postępu w tym kierunku.
Zacznijcie coś działać w sprawie reklamowania. wypromowania naszego działania, zachęcenie ludzi do wyjścia z domów na rowerek na placyk.
Weźmy się i zróbcie? Bozia rączek nie dała? A co ty zrobiłeś by było lepiej? Chcesz nadawać standardy w organizacji? Proszę bardzo, zawstydź nas działaniem. Gadać to każdy potrafi.
Na forum umieszczacie ogłoszenie o pomoc przy rikszy. Kpiny sobie robicie??
Nie, sprawa jest całkiem prosta. Będą osoby do jazdy rikszą, to będzie riksza. A jak nie będzie - to nie będzie rikszy na Masie. Obecnie osób do tego brakuje, a riksza sama nie przyjedzie. Czy Cię to bulwersuje, czy nie - takie są realia.
Takie sprawy to załatwiajcie za naszymi plecami.
Nie łudź się, że Masa to firma. Organizatorzy to nic innego jak uczestnicy, którzy zdecydowali się coś samemu zrobić (za darmo), by było lepiej. Nie chcesz pomóc, a tylko marudzisz? Ok, Twoja sprawa. Ale pretensję o brak rikszy możesz mieć do mnie dokładnie takie same jak do siebie.
Wielcy mi organizatorzy, zobowiązałeś się do organizowania tak odpowiedzialnej imprezy to chociaż nie ośmieszaj się na forum.
Ja tam nigdy nie twierdziłem, że jestem wielki. I się do niczego nie zobowiązywałem, nic nie podpisywałem. Nie mam wobec Ciebie żadnych zobowiązań.
Robię to co lubię, kiedy lubię i tyle ile lubię - z własnej woli. A i tak robię wiele więcej niż Ty, bo w ogóle coś robię. Chcesz nadawać nową jakość w organizacji? Zawstydź nas swoim działaniem, nie gadaniem.
Koleś od 18:00 obowiązują cie jakieś normy kuluturalne. ogól sie jesteś prawie jak w pracy.
To nie jest praca. Obudź się. Masa to nie firma, a organizatorzy to nie pracownicy, a zwykli uczestnicy jak Ty. Niczego nie muszą, nie mają wobec Ciebie żadnych zobowiązań. Wymagać możesz od Nich tylko tyle ile od siebie - a sobie poprzeczkę stawiasz nisko nie robiąc nic.
masz być przystojny .sexi umięsnione nogi od roweru. to zmienia postać rzeczy
Twoje preferencje seksualne nas nie interesują. Ci ludzie są od zabezpieczania trasy, nie od podobania się osobom z zamiłowaniem do umięśnionych nóg, czy innych części ciała. Podniety seksualnej będziesz musiał poszukać gdzie indziej ;-)
PS. Ten gość ze Szczecina co tak niby podróżuje to jakiś wariat. Ludzi potrącał tymi torbami na chodniku, slalomy ćwiczył, nie wiem, na fazie gość.
Ostatnio na polach mokotowskich go widziałem, wpatrywał się w wode.
Zgadzam się, że Gość momentami stwarza niebezpieczeństwo. Nie do końca zgadzam się też z poglądami o bezpieczeństwie, które głosi.
Ale On, jak sam zauważyłeś, jest ze Szczecina i tylko co jakiś czas bywa na Masie. jest na niej jako uczestnik - tak samo z resztą jak Ty. Nie odpowiadamy za Jego zachowanie, tak samo jak nie odpowiadamy za Twoje.
Pretensje musisz więc zgłaszać bezpośrednio do Niego. Skoro widziałeś, że coś źle robi, trzeba Go było zatrzymać i upomnieć.