Ciekawi też mnie jak będzie wyglądać odśnieżanie w zimie ścieżek,przecież wycieczki były do Puchalskiego i jaki efekt . Jeżeli będzie jakiś efekt , to kto przypnie sobie medal za to? że paru rowerzystów przesra grubą kasę .
Nie wiadomo, czy będzie efekt. Chyba, że masz jakiś cynk prosto od HGW, wtedy się pochwal
Co do orderów - co, boisz się, że ktoś się ogrzeje "bonusowo" w płomieniu zajebistości tych, co problem załatwili? Ja się nie boję. Wolę by politycy, a nawet kilku darmozjadów i celebrytów pokazywało się przy rowerach niż przy parkingach i poszerzanych ulicach donikąd. Bo to mimo wszystko gra na naszą korzyść.
I nie wiem skąd wiesz o "grubej kasie". Masz jakieś wyliczenia ile kosztuje mechaniczne odśnieżenie kilometra DDR w Warszawie? Pytam, bo sam jestem ciekaw skąd wiesz ile kasy na to pójdzie, skoro ZOM nie wie, Pełnomocnik nie wie, nikt nie wie. Nawet szacunki są bardzo rózne, bo jedni liczą odśnieżanie ręczne, inni mechaniczne, a to ostatnie nie było w WAW stosowane i nie wiadomo do końća jak drogie będzie.
Nie wiadomo też chociażby dlatego, że nie wiadomo ile razy tej zimy spadnie śnieg, a od tego to zależy ile razy trzeba będzie odśnieżać
Ale Ty już jakims cudem wiesz ile to będzie kosztować, że to będzie kasa "przesrana". Można wiedzieć skąd to wiesz?
Ja byłem w zimę szczęśliwy mogąc śmiało po ulicach pomykać
Tak, Ochota to faktycznie jest lajcik - tam przez większość doby i tak wszystko stoi w korku. Towarowa, plac Zawiszy, Raszyńska, Grójecka, Jerozole... Pojeźdź sobie zimą rowerkiem po Siekierkowskiej, Grota, Prymasa Tysiąclecia, czy na Wisłostradzie na odcinku bezkolizyjnym - najlepiej codziennie rano i wieczorem. Potem pogadamy o tym na ile jesteś szczęśliwy jeżdżąc tam jezdnią.
Nikt nie mówi by odśnieżać wszystko, ani nawet połowę. Ale są odcinki, gdzie rowerzystów jest sporo, a ulice są bardzo nieprzyjazne. I tam powinno się odśnieżać, niezależnie od liczby cyklistów, po prostu dla bezpieczeństwa. Zresztą zbiegiem okoliczności lista najmniej fajnych jezdni w znacznej części pokrywa się z najbardziej popularnymi DDRami w mieście.
p.s. Roztrząsanie jakiś wewnetrznych tematów maratonowych na PUBLICZNYM forum jest po prostu SŁABE. Zastanów się jak to wygląda z zewnątrz