Niom, Masa bardzo fajna, przejechaliśmy po raz pierwszy przez Nowy Wilanów i ulicę Orszady.
Jechała też z nami grupka kolejarzy w starych czapkach i mundurach kolejowych, mieli taką dużą czarną flagą z krzyżem świętego Andrzeja i trupią czaszką . . .
Wielkie gratulacje dla Jojka, który na skrzyżowaniu Nowoursynowskiej i Doliny Służewieckiej pobił mistrzostwo świata, czyli zapanował nad sfrustrowanymi kierowcami i spokojnie wyprowadził samochody z peletonu tempem pieszego.
Na Jana Pawła porozmawiałem sobie i to o dziwo fajnie z kobietą, która spotkała nas już dziś trzeci raz
Znacie może niejaką Rudą, która kilka lat temu jeździła na Masie z przyczepką muzyczną.
Dziewczyna z wózkiem dziecięcym na przejściu dla pieszych na Powsińskiej się o nią pytała.
Wytłumaczyłem, że nie kojarzę, więc już pewnie nie jeździ w zabezpieczeniu, podobnie jak stara przyczepka, która poszła na złom i teraz mamy nową od holendrów.
W każdym razie pozdrawiam serdecznie obie panie na forum
Acha, dowiedziałem się również że na Oboźnej wytyczyli jakiś kontrapas dla samochodów ( zapewne klasy Nimbus 2000 ) bo zatrzymałem tam trzy samochody. Hmm, a więc samochody mogą tam w obie strony, a rowery tylko w jedną