Autor Wątek: Szukamy trekkinga dla Savil! [to będzie szybciej jeździć ;)]  (Przeczytany 167783 razy)

Offline Raffi

• Uzależniony od forum ;-)
Odp: Szukamy trekkinga dla Savil! [to będzie szybciej jeździć ;)]
« Odpowiedź #270 dnia: 05 Gru 2011, 16:23:38 »
chcę mieć dostęp do zdjęć i wszelkich innych danych taktyczno-technicznych roweru Savil! :D

Zdjęcia będą na pewno - ze składania roweru jak i zapewne z pierwszej jazdy. Z tym, że zdjęcia a których jest Savil, na pewno nie zostaną pokazane publicznie (taka była wola Savil). Dlatego musicie ładnie Ją prosić by nie wchodziła w kadr, gdy będzie składała swój rower :D

Być może nawet naskrobię jakąś serię artykułów na temat składania od zera roweru. Wielu ludziom wydaje się, że nie umieją, a tak naprawdę to nie jest jakieś szczególnie wymagające intelektualnie zajęcie. Radzą z tym sobie nawet koncerny motoryzacyjne. Manualnie to też żaden dramat - trzeba po prostu mieć kilka narzędzi. Jeżeli napiszę artykuły, to w tych artykułach także pojawią się zdjęcia roweru Savil (i także tylko te bez Savil w kadrze).

Dane techniczne i ceny - tu już wszystko zależy od Savil. Ja nie puszczam pary ponad to, co już napisałem. I tak z poprzednich postów wiadomo już BARDZO dużo.

@Raffi - ja chcę ten rower zobaczyć wcześniej niż później :)

No i jak zobaczysz, to pewnie większość kwestii osprzętu się wyjaśni sama. I to w mgnieniu oka ;) Ja mogę tylko zaręczyć, że Savil zbyt szybko tego roweru nie zajeździ i na pewno zdążysz go zobaczyć.
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

WMK, ZM, MdR, XTR, ABS i inne fajne skróty ;-)

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: 05 Gru 2011, 16:39:19 »
A może "strefa płatna" ?  ;)

Offline Savil

• Cylon i lasombra
    • http://savil.bikestats.pl/
« Odpowiedź #272 dnia: 05 Gru 2011, 21:59:54 »
Wątek posprzątany z kłótni, wracamy do teorii spiskowej ;)

Chwilowo co prawda szybciej idzie praca nad Nieszczęściem, dostaje nowe części i nawet daje się na nim trochę jeździć ;)
Ale hamulce w deszczu działają tak, że AZ może się schować ;) Naprawdę, mam wrażenie, że naruszam ciszę dzienną i nocną jednocześnie ^^' Ma to jedną zaletę. Piesi na ścieżce rowerowej. Kiedy hamuję przed nimi z takim piskiem... efekt psychologiczny jak trzeba :D

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #273 dnia: 08 Gru 2011, 23:05:10 »
Rama przyszła! :D Termin porodu [znaczy się składania] został wyznaczony na sobotę. Godzina do ustalenia z Raffim. I będę uśmiechać się o samochód, bo trochę tych flaczków jest. Uśmiechać się konkretniej zacznę, jak już będę miała więcej informacji.

Offline Mhrok

« Odpowiedź #274 dnia: 08 Gru 2011, 23:17:51 »
Ja chętnie pomogę, nawet z samochodem mogę się pojawić :D
Nawet bardzo chętnie ;)

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #275 dnia: 08 Gru 2011, 23:53:41 »
Update: godzina [nieprzyzwoicie wczesny świt jak na sobotę] 9:30. O niej niestety mamy już być u Raffiego na Białołęce. A wyjechać z Ochoty.
Postaram się nie zasnąć nad śrubokrętem ;)

Offline Raffi

« Odpowiedź #276 dnia: 09 Gru 2011, 00:06:47 »
Nie dostaniesz śrubokreta, to nie zaśniesz. Będziesz pracować samymi wkrętakami, kluczami itp ;)

Problem solved :D
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: 09 Gru 2011, 09:44:16 »
Jeszcze nazwa roweru nieokreślona. Moja propozycja "Rafaela 11"  ;D

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #278 dnia: 09 Gru 2011, 11:07:12 »
Rano - rower sam mi powie jak się nazywa. To u mnie tak działa, imię się pojawia samo i wiem, że to jest to. Ja go nie wymyślam.

Raffi - postaram się nie zrobić nikomu krzywdy tymi itp ;)

Offline SeBeQ

• =============== Make Gravity Your Slave ==========
« Odpowiedź #279 dnia: 09 Gru 2011, 11:11:36 »
Czy narodziny będą od razu połączone z chrzcinami? Jak to wygląda w przypadku rowerów - czy tak jak w przypadku statków... butelki z szampanem jednak mocne są :P
Pozdrawiam
SeBeQ

---> Make Gravity Your Slave <---

Offline Raffi

« Odpowiedź #280 dnia: 09 Gru 2011, 11:42:35 »
Czy narodziny będą od razu połączone z chrzcinami? Jak to wygląda w przypadku rowerów - czy tak jak w przypadku statków... butelki z szampanem jednak mocne są :P

Colę zapewniam, szampana to musiałbyś sam przywieźć. Dywanowi w warsztacie nic już nie jest w stanie zaszkodzić, więc się nie będę buntował na chrzcinach jak będziesz tłukł butelkę o ramę ;)

Chyba, że chodzi Ci o chrzciny w sensie pierwszej jazdy, lub wręcz pierwszej gleby :D Jeżeli tak, to wcale nie jest powiedziane, że ze wszystkim się wyrobimy jednego dnia ;P Pracę trzeba szanować, zwłaszcza tak przyjemną jak składanie roweru z nowych, czystych i idealnie pasujących do siebie części :D

Raffi - postaram się nie zrobić nikomu krzywdy tymi itp ;)

Tego się nie boję. Wiem, że będziesz na nas uważać, bo inaczej nie będzie miał kto Cię instruować przy montażu. No i zawsze mogę się odwinąć imadłem, albo innym ciężkim itp :P

Poza tym podczas budowy pozioma opanowałem podstawy sztuki samoobrony przed spadającymi na łeb kluczami, a zwłaszcza przed spadającymi na łeb lub stopy itp. Podczas budowy pozioma używa się bowiem znacznie więcej itp, a znacznie mniej kluczy, niż przy składaniu pionowca :D Pracę z tak dziwnymi spadającymi itp jak wyrzynarka, profile alu, imadło, szlifierka kątowa, miska z klejem, czy wiertarka, mam więc opanowaną do perfekcji :D

BTW Seba - jadąc do mnie w sobotę weź: kilka swoich mostków (na wypadek, gdyby Savil któryś z nich lepiej pasował niż ten kupiony w necie), wszystkie podkładki do sterów jakie masz (przydadzą się do nabijania sterów), jakąś gwiazdkę (jeżeli masz), opaski do felg, dętki i inną "drobnicę", która Ci przyjdzie do głowy... im więcej weźmiesz z pudła zapomnienia, tym mniej trzeba będzie kupować. Plus Sucha się ucieszy, a siostrze wymaga zrobić prezent na święta :D

BTW2 Savil - weź kapcie (nie chcesz chodzić po moim dywanie w warsztacie boso) i trochę kasy (najlepiej całą) - pewnie odwiedzimy serwis by kupić brakujące duperele, więc kasa się przyda. Może przy okazji kupi się "U" i inne rzeczy, to jak się zbierze wystarczająco dużo, to będzie można pogadać o jakiejś zniżce, czy cuś.

BTW3 Woydzio - zależnie od tego, czy będę miał auto, czy skorzystamy z pomocy Mhroka, dam Ci znać, czy jeszcze damy Cię radę wsadzić w jakiś kąt warsztatu, czy nie. Info dostaniesz dziś po 15-stej.
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #281 dnia: 09 Gru 2011, 13:21:32 »
Chrzciny można zrobić w ten sposób - przymontować szampana sznurkiem, jedna osoba stanie z jednym końcem sznurka nad murem staromiejskim, przy rekonstrukcji fosy Bramy Krakowskiej, druga osoba pójdzie z szampanem fosą. Rower należy postawić gdzieś obok. I jazda.
No i chyba nie będzie to oryginalny szampan, choć to zależy od Rodziców Chrzestnych  ;D

Offline darek

• Uczestnik
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 09 Gru 2011, 13:29:45 »
to może, aby zaspokoić chorobliwą ciekawość innych forumowiczów ( dobry pretekst wymyśliłem!) w dobie www. i innych tego typu bajerów, jakaś kamerka i przekaz lajf? W końcu nie co dzień dochodzi do tak podniosłego Aktu...;))

A my z piwem, przed monitorem...

Może jakaś strefa kibica?

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #283 dnia: 09 Gru 2011, 15:14:39 »
Jako osoba niecierpiąca alkoholu i poganka, raczej nie będę chrzcić roweru i to szampanem ;) Poza tym uderzać butelką w ramę? Zgroza ;)

Raffi - Kapcie zawsze biorę, jak idę w gości, z tego już jestem znana :) I w takim razie $ też wezmę.

darek - jeśli szukasz kamerek z aktami, to nie ten adres ;) A co do strefy kibica, to Raffi mówi, że się nie zmieści niestety.

Hmm, trzeba będzie wymyślić coś na ramę. Taka kompletnie goła jest. Jak poznam imię, to może imię na niej wyląduje. A poza tym chciałabym w paru miejscach takie małe basestary z raiderami [Galactica-obsessed cat is obsessed ;)] *.* Albo napis "cylon" odpowiednią czcionką. Ale to już mniej ważna pieśń przyszłości. :)

Offline Makenzen

« Odpowiedź #284 dnia: 09 Gru 2011, 15:32:01 »
Kapcie zawsze biorę, jak idę w gości

O, to zaliczyłabyś podpadziochę u mojej mamy ;)
"Warszawa to nie wieś, żeby po niej rowerem jeździć"