Autor Wątek: Szukamy trekkinga dla Savil! [to będzie szybciej jeździć ;)]  (Przeczytany 167785 razy)

Rano1

• Gość
Odp: Szukamy trekkinga dla Savil! [to będzie szybciej jeździć ;)]
« Odpowiedź #255 dnia: 30 Lis 2011, 20:09:11 »
Ja też jestem za tym, żeby nie podawać szczegółów:) Albo nawet nie wrzucać fotek po złożeniu, tylko kazać czekać do najbliższej Masy:D
Proponujesz odsłonięcie, jak pomnika?  ;)

Offline adriansocho

• Uzależniony od forum ;-)
  • All terrain, all mountain.
    • Profil na fejsie
« Odpowiedź #256 dnia: 30 Lis 2011, 20:13:17 »
Tak, z przecięciem wstęgi, pucharem i kwiatami dla twórców:)

@Storm, to jako jedna z niewielu osób będziesz mógł się zapoznać z konstrukcją po obejrzeniu fotek z prezentacji:)
AdrianSocho

Offline kultowy

• Stały uczestnik
  • ...tylko jak krzyk cichnie przyjaźń
« Odpowiedź #257 dnia: 30 Lis 2011, 21:43:28 »
oczekiwanie na ten sławny już rower przypomina mi oczekiwanie na najnowszą płytę Guns n' Roses ;-)

dozujecie informacje, co jakiś czas dowiadujemy się o postępach w gromadzeniu części tak więc oczekiwania rosną z tygodnia na tydzień. mam nadzieję, że rozczarujecie jak Chinese Democracy
« Ostatnia zmiana: 30 Lis 2011, 21:45:11 wysłana przez kultowy »
pozdrawiam,
grzech aka straszny bibliotekarz

Offline Savil

• Cylon i lasombra
    • http://savil.bikestats.pl/
« Odpowiedź #258 dnia: 01 Gru 2011, 11:56:32 »
To dozując informacje dodam, że przyszła ostatnia paczka zamówionych części :) Czekam już tylko na ramę i nie mam drobiazgów typu dętki.

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: 01 Gru 2011, 12:40:03 »
dozujecie informacje, co jakiś czas dowiadujemy się o postępach w gromadzeniu części tak więc oczekiwania rosną z tygodnia na tydzień. mam nadzieję, że rozczarujecie jak Chinese Democracy

Czy chodzi może o rower, jak na okładce tej płyty Axl N'Roses (bo to już nie G'N'R) ?

Rozumiem, że przyszły części Sram Red, czy coś w tym stylu  ;)

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #260 dnia: 01 Gru 2011, 13:16:44 »
Rano - jak Ty się wyrażasz? ;) [tak, wiem]

Rower jeszcze się nie narodził, oczekujemy radośnie jego nadejścia, urodzi się w grudniu, a poczęcie nastąpiło niewątpliwie niepokalanie... skądś znam tę bajkę ;)

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: 01 Gru 2011, 21:53:34 »
Odnosząc się do tytułu tematu, ws szybkiej jazdy, wszelkie głosy ws ile można wyciągnąć na 2 kółkach milkną przy tym materiale  8) :

267km/h rekord świata w jeździe rowerem (PL)

Ślimak

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: 02 Gru 2011, 07:14:06 »
Rower jeszcze się nie narodził, oczekujemy radośnie jego nadejścia, urodzi się w grudniu, a poczęcie nastąpiło niewątpliwie niepokalanie... skądś znam tę bajkę ;)

Mogłabyś wyjaśnić o co chodzi w stwierdzeniu "skądś znam tę bajkę ;) "
« Ostatnia zmiana: 02 Gru 2011, 07:16:46 wysłana przez Ślimak »

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #263 dnia: 02 Gru 2011, 12:40:41 »
Ślimak - paru bogów ma takie pochodzenie [Mitra, przez zapożyczenie Jezus, chociaż urodził się w maju i jeszcze paru], może i mojemu rowerowi skapnie trochę boskości? ;)

Offline Makenzen

« Odpowiedź #264 dnia: 02 Gru 2011, 13:27:47 »
No to ja tytułem sprostowania - i celem uświadomienia narodu, czym jest niepokalane poczęcie: to nie to samo co partenogeneza!
A savirowerek chętnie sobie zobaczę - może uda mi się być na grudniowej masie. Na jakieś 10 % ;) Ale ciekawość mnie zżera :)
"Warszawa to nie wieś, żeby po niej rowerem jeździć"

Offline Savil

• Cylon i lasombra
« Odpowiedź #265 dnia: 02 Gru 2011, 21:06:16 »
Akurat na grudniowej Masie mnie zwykle nie ma, jeśli odbywa się po 26, bo wyjeżdżam co roku.

Zgadza się, niepokalanie została poczęta Maryja, bo bez grzechu pierworodnego. Tworzyć mój nowy rower przez partenogenezę - mowy nie ma! To by oznaczało rozmnożenie któregoś starszego, a żaden do rozrodu się nie nadaje, zbyt kiepskie geny ;)

Rozczulają mnie sprzedawcy. Albo to ze mnie taka doświadczona turystka, albo to oni mają tylko jeden rozmiar pudeł, bo zwykle dostaję wielkie pudło z mnóstwem darmowego powietrza i jakimiś częściami gdzieś na dnie. Zwłaszcza niesienie takiego 80x80x40 cm było zabawne ^.^ Lekkie, ale nieporęczne,z naprzeciwka widać było wielkie pudło na małych nóżkach ;)

Offline Raffi

« Odpowiedź #266 dnia: 05 Gru 2011, 08:36:18 »
Cytat: Savil
Albo jak wrócę do domu i na spokojnie sprawdzę co tam mam i jakie
Jak zdradzisz to nie będzie elementu tajemniczości i się ktoś może na składanie przygotować :P

Dokładnie, musi być tajemniczo. I to także z powodów praktycznych. Nie chcę mieć kolejki pod drzwiami do składania rowerów, bo nie mam na to czasu. Mogę raz na rok lub dwa robić wyjątek dla kogoś kto zasłuży się Masie i kogo uznam w sposób chamski i autorytatywny za wyjątkowego w jakiś sposób. Reklamowanie się jest mi więc niepotrzebne. Usługa jest niedostępna, chyba że autorytatywnie i po chamsku uznam, że dla kogoś zrobię wyjątek.

Poza tym sprzętem chwalić się nie należy. Należy zdjąć loga (o ile się da), zerwać nalepki i inne oznaki zajebistości wszelakiej. Wtajemniczony(TM) rozpozna i doceni (i sam zostanie doceniony za to, że umie rozpoznać bez nalepek), niewtajemniczony przejdzie obojętnie i nie zauważy. Tak właśnie ma być :) To właśnie odróżnia Wtajemniczonych(TM).
Plus wartość dodana - rower nie będzie się rzucał w oczy i budził zainteresowania złodziei. Oni są niewtajemniczeni. Gdyby byli, to by nie kradli, bo by im żal było właścicieli ;)

Poza tym - nie może być tak, że czytelnicy wiedzą o rowerze Savil więcej niż Ona sama. Na razie Savil wie co ma i wie ile to Ją kosztowało, ale nie wie ile to kosztuje innych i dlaczego wybrano akurat takie części, a nie inne ;) Wy więc musicie wiedzieć jeszcze mniej! Jak z Sebą uświadomimy Savil bardziej podczas składania roweru (przechodziliśmy odpowiednie szkolenia z zakresu marketingu), to MOŻE i Wam wtedy skapnie więcej informacji od Niej samej ;) Ja nie pisnę słowem, bo chcę być doceniany tylko przez Wtajemniczonych(TM).

A Storm, nawet jak z powodów zdrowotnych nie da rady być na 9 najbliższych Masach, to i tak kiedyś rower Savil zobaczy. Savil to nie Skeler, nie zajeździ roweru przez zimę :P Plus nie wiadomo, czy ten rower powstanie w zimę - tą ramę to chyba na poziomie molekuł składają ;)
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

WMK, ZM, MdR, XTR, ABS i inne fajne skróty ;-)

Rano1

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: 05 Gru 2011, 12:49:46 »
I na tym można byłoby wątek zakończyć, zamknąć na kłódkę i powiesić tabliczkę "ściśle tajne"  ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #268 dnia: 05 Gru 2011, 14:07:00 »
Veto! Nie pozwalam!
Ponieważ w ostatnim okresie czasu zostałem mocno poszkodowany przez Królów Medycyny, chcę mieć dostęp do zdjęć i wszelkich innych danych taktyczno-technicznych roweru Savil! :D

@Raffi - ja chcę ten rower zobaczyć wcześniej niż później :)

Woydzio

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: 05 Gru 2011, 14:13:20 »
A ja chcę mieć 597 miliardów dolarów na koncie  :P Poproś Savil to może zobaczysz  :P
Woydzio