Witam serdecznie. Być może pośpieszyłem się, ale nie znalazłem takiego wątku, jeżeli przegapiłem to proszę o scalenie.
A kwestia jest taka: "10. W zgromadzeniu mogą wziąć udział tylko osoby posiadające prawo jazdy lub kartę rowerową (zapis nie dotyczy osób powyżej 18 roku życia)."
Powyższy cytat, to punkt 10 z regulaminu organizatora. Pytanie które zaraz zadam wysłałem do organizatora, czekam na odpowiedź, tu natomiast, myślę, że jest miejsce na dyskusję.
Mam dzieci, z których jedno jeszcze nie ma karty rowerowej. Czy w myśl regulaminu nie może ze mną pojechać??? A co z wychowaniem patriotycznym młodego pokolenia? W latach ubiegłych takie krasnale jechały i dojechały.
Gdzie idea? Panie Dyrektorze MPW? Kolejny absurd to kaski rowerowe i zakaz wyprzedzania. Nie ma obowiązku używania kasków i ich skuteczność tez jest dyskusyjna. A w kilkutysięcznym peletonie zakaz wyprzedzania? To co? Gęsiego mamy jechać? Obyśmy nie doczekali się przerostu formy nad treścią. Sprawę w swoje ręce wzięli urzędnicy.