0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czyli zamiast po ludzku zalegalizowac to, co ludzie robili (i to co zalecaliśmy), postawili płot. Do dupy z taką robotą. A ludzie i tak płot zdemontują, albo ścieżka powstanie w nowym miejscu, przy zakończeniu płota ;-)
Myślę że ta barierka to takie nakierowanie na zjazd. myślę że jest ok.
Póki co nie usuneli znaku "koniec drogi rowerowej". Znając życie może on jeszcze dłuuugo postać.
Ale i tak nie jest źle jeśli chodzi o zjazd. Lecz brakuje i to bardzo łącznika z górnym mostem
Ścieżka już jest ignorowana. Ja bym wybrał tę samą drogę...
Cytat: Raffi w 02 Maj 2011, 01:50:14Czyli zamiast po ludzku zalegalizowac to, co ludzie robili (i to co zalecaliśmy), postawili płot. Do dupy z taką robotą. A ludzie i tak płot zdemontują, albo ścieżka powstanie w nowym miejscu, przy zakończeniu płota ;-)A jak duża jest tam stromizna?"Zgodnie z obowiązującymi przepisami (rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z 2 marca 1999 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne i ich usytuowanie) dopuszczalne spadki dla jezdni wynoszą: przy V=50 km/h - 9%, przy V=40 km/h -10%, przy V= 30 km/h -12%. Pochylenie podłużne ścieżki rowerowej nie powinno przekraczać 5%. W wyjątkowych wypadkach dopuszcza się większe pochylenia, lecz nie większe niż 15%." - takie cuś wyguglałem.
Na biedronce ?