No i wreszcie załapałem.
Na spotkaniu przy mapie, dowiedziałem się, że takie konsultacje przeprowadzają wszystkie gminy.
Zrozumiałem to tak, że wszystkie gminy prowadzą konsultacje dotyczące DDR, więc zapytałem w swojej gminie, kiedy takie spotkania będą organizowana.
Wiecie kiedy?
Nie wiecie, bo nie wiedzą tego nawet urzędnicy.
Czy mnie oszukano na spotkaniu przy mapie?
Nie, to ja źle zrozumiałem.
Prowadzone są konsultacje społeczne kropka
Na temat koloru ławek na skwerze, czy w parku ustawić kosze na psie gówna, czy ładniejszy jest projekt a, czy projekt b.
Gminy dostały dofinansowanie w ramach Norweskiego Mechanizmu Finansowania i trzeba kasę wykorzystać, bo będzie trzeba oddać.
Ważne żeby konsultować, a co, to już sprawa drugorzędna.
Na Bielanach trafiło akurat na problemy rowerowe.
@Szakal masz racje.
Nie jestem Bielańskim rowerzystą.
Jestem po prostu rowerzystą, a w związku z tym, interesuje mnie stan dróg, których mogę być potencjalnym użytkownikiem. Jeżdżę po całym mieście i nie tylko, ale każdego zaułka nie znam.
Jest trochę miejsc, gdzie, był by fajny i przyjemny szlak rowerowy, a obecnie jest tam zwałka gruzu, lub z drogi wystają pręty zbrojeniowe. Dlatego prosiłem o bliższy opis tego miejsca. Pisząc "wilcze" miałem na myśli nieprzejezdne.
I masz też racje, że nie muszę się wypowiadać. Nie muszę jeździć też na rowerze i nie muszę wielu innych rzeczy. Ale chcę i mam prawo, więc proszę abyś mi tego prawa nie odbierał. Jeśli to możliwe proszę o odpowiedz, dlaczego wytyczenie szlaku w tym miejscu, uważasz za zły pomysł.
Pozdrawiam