Święte słowa. To NIE jest jeden z tych przypadkow kiedy placisz 100zl wiecej tylko za napis na produkcie.
Tak! ta za 100 zł będzie gorsza! Jasne, nie kwestionuję tego
ale jak to zmierzyć? o ile gorsza: o ile przecięcie linki za kilka zł będzie trwało kilka sekund, a tej droższej kilkanaście, to i tak zostaną przecięte!
Jeśli przecinanie podkowy za 100 będzie trwało 3 min, a tej za 200 5 min, to i tak zostaną przecięte. Jeśli złodziej miałby 3 minuty na tańszą, to będzie miał 5 min na droższą. Jeśli ktoś wprawny upatrzy sobie twój rower, a ty dasz ciała i postawisz go tam, gdzie będzie 3 minuty na cięcie, to nie masz roweru, czymkolwiek byś go nie przypiął.
nie zapominajcie, że nie trzeba ciąć
można tak:
Kryptonite "U" lock pickedalbo azotem
albo w kilka mniej popularnych sposobów, stargetowanych na konkretny typ zamka bądź słabostkę modelu
A później słuchać żali, że się źle doradziło i rower za 2000 dostał nóżek? Mowy nie ma.
To mi brzmi jak sugestia, że wydanie 200 zł gwarantuje bezpieczeństwo roweru, a to NIEPRAWDA
Większe, owszem, ale jeśli ocenimy je wprost proporcjonalnie do czasu, po jakim podda się, to nie będzie to nawet rząd wielkośći lepiej.
Dziękuję za wypunktowanie mnie, ale wciąż nie przyznaję się do błędu
Podkowa za 100 zł skutecznie zabezpieczy przed złodziejską amatorszczyzną. Przed profesjonalistami nie zabezpieczy Cię nawet to, że siedzisz na siodełku
do poziomów - na fotelu
chociaż rowery poziome są u nas jeszcze na tyle niepopularne, że ostatni punkt nie stosuje się
edit 2 - nie poruszam sprawy podków za 30 zł, bo tamte możemy włożyć do worka : grube linki
edit 3 - Raffi:
jak mi dasz BEZWZGLĘDNĄ gwarancję na dowolne zabezpieczenie, może być za 700 zł, to kupuję je jutro a Tobie stawiam kratę browarów. - oczywiście to Ty będziesz gwarantem.