Dla mnie ZTM to firma zajmująca się MZA+TW i tyle. Nie muszę wiedzieć nic więcej. Jeśli jest inaczej - uświadom mnie, zamiast naigrywać się.
Z jednej strony piszesz że nie chcesz, nie musisz wiedzieć, a z drugiej strony chcesz wiedzieć. Dziwne
Ale skoro nie wiesz, to rozświetlmy mrok niewiedzy - ZTM zarządza Veturilo, ZTM postawił w Warszawie coś koło 1000 stojaków rowerowych. Fragmenty dróg rowerowych też już budowali, jakkolwiek by to dziwnie nie brzmiało, bo w sumie to ostatnie do ich zadań nie należy (ale przy okazji robili).
Ale sam musisz też przyznać, że zarówno tramwaje jak i autobusy mogą i są konkurencją dla poruszania się po mieście i jego okolicach rowerem. A może nie?
Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie nie jest to konkurencja. Czas przejazdu zbiorkomem jest koszmarnie długi, elastyczność zerowa, przesiadki niewygodne, a koszty powoli dochodzą do kosztów jazdy samochodem. Gdybym uważał komunikację za konkurencyjną lub lepszą, pewnie bym z niej korzystał częściej niż raz na miesiąc
@Raffi - to jest pieruńsko daleko. Ja z Okęcie mam tam pewnie z 50 minut pedałowania i stania na przemian w korkach.
Akurat z Okęcia lub Ożarowa to wszędzie masz daleko, bo to po prostu jest koniec świata
Do śródmieścia w szczycie też masz pewnie z 45 minut jazdy (przynajmniej ja z Szyszkowej z lampkami dla Masy kiedyś z grubsza tyle jechałem).
A gdyby usadowić pana Pełnomocnika np. w okolicach Metra Centrum - wszyscy mieliby tak samo blisko i daleko. I też można dojechać metrem!
Buduj Mu biuro, pewnie się ucieszy
Ja się poświecę i do centrum dojadę
Dla mnie to i tak świetna lokalizacja, bo nie jest położona gdzieś hen za Warszawą (czyli na Białołęce ), gdzie nigdy w życiu nie mam zamiaru już jechać
Co Ty wiesz o Białołęce
Po za tym @Kenneth - ty się naprawdę wybierasz do pełnomocnika
Już to widzę
Ale ponarzekać można, tak dla zasady