Autor Wątek: Mocna Gleba  (Przeczytany 5033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SeBeQ

• Uzależniony od forum ;-)
  • =============== Make Gravity Your Slave ==========
Pozdrawiam
SeBeQ

---> Make Gravity Your Slave <---

Offline Raffi

Odp: Mocna Gleba
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maj 2012, 19:57:21 »
Konkretnie. Dobrze widzę, że efektem były co najmniej 2 urwane tylne przerzutki?
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

WMK, ZM, MdR, XTR, ABS i inne fajne skróty ;-)

Offline jerzy1234

« Odpowiedź #2 dnia: 02 Maj 2012, 20:53:15 »
A ja tylko zauważyłem że w kolarstwie też są "kibole" którym tylko takie sytuacje są na rączkę i zamiast współczuć to jeszcze zagrzewają  do" wyścigu szczurów".

Offline Stanley

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Maj 2012, 20:56:22 »
Jerzy... to nie są kibole... to są kibice. To, że ktoś zagrzewa swojego faworyta, nie oznacza, że życzy źle drugiemu... Według mnie nadinterpretowałeś.

Offline Safian

• Uczestnik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Maj 2012, 22:46:56 »
A ja tylko zauważyłem że w kolarstwie też są "kibole" którym tylko takie sytuacje są na rączkę i zamiast współczuć to jeszcze zagrzewają  do" wyścigu szczurów".

Pewnie mieli usiąść i płakać (-:

Offline pimpf

• Stały uczestnik
  • .:każdy dźwiga swoje brzemię:.
    • ~to~se~ je~pimpf~
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Maj 2012, 11:18:06 »
a jak Twój ulubiony piłkarz schodzi z boiska po kontuzji, a Ty bijesz mu brawo w podziękowaniu za jego grę - to tez jestes kibolem?

Offline jerzy1234

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Maj 2012, 22:08:35 »
Nadinterpretacja może i owszem jest tylko ja tam nie słyszałem oklasków a chłopaki poturbowane na zachętę usłyszeli gou gou .Widać mam inną wrażliwość - przepraszam .

Offline wit

• Stały uczestnik
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Maj 2012, 19:57:13 »
Zawsze zastanawiają mnie wypadki na suchej nawierzchni. Wydawałoby się, że doświadczony kolarz umie przewidzieć, z jaką maksymalną prędkością można wejść w zakręt. Może tam była jakaś anomalia nawierzchni?

Offline Raffi

« Odpowiedź #8 dnia: 04 Maj 2012, 20:51:43 »
Mnie nie dziwią. Wystarczy odrobina piaseczku na nawierzchni, nierówność, nieco wody, albo złapanie gumy i przy jeździe na sto procent nie ma marginesu błędu by w razie co wykontrolować poślizg i zmieścić się w jezdni.

Kiedyś tego też nie rozumiałem, jeden zakręt na Słowacji zmienił wszystko ;) Wszystkiego NIE DA SIĘ przewidzieć. A już na pewno nie w peletonie, gdzie jeden nadaje tempo, a reszta wali za nim z myślą "przecież facet nie chce się zabić, nie wjedzie w zakręt za szybko".
« Ostatnia zmiana: 04 Maj 2012, 20:53:20 wysłana przez Raffi »
---
Rafał 'Raffi' Muszczynko

WMK, ZM, MdR, XTR, ABS i inne fajne skróty ;-)

Offline SeBeQ

• =============== Make Gravity Your Slave ==========
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Maj 2012, 01:29:51 »
To nie jest niedzielna wycieczka do Powsina. Ścigając się wyciskasz wszystko albo jeszcze więcej. Tutaj się jedzie czasami więcej niż na przysłowiowe 100%.
Oglądając filmik widać, że pierwszy zawodnik to tak za dwa razy za szybko chciał wejść w ten zakręt, a czy tam był piasek, ślisko czy po prostu za szybko, to się nie dowiemy... później już tylko efekt domina, reakcja łańcuchowa czy jak to tam zwał.
Pozdrawiam
SeBeQ

---> Make Gravity Your Slave <---

Offline adriansocho

• All terrain, all mountain.
    • Profil na fejsie
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Maj 2012, 10:26:05 »
Oglądając filmik widać, że pierwszy zawodnik to tak za dwa razy za szybko chciał wejść w ten zakręt, a czy tam był piasek, ślisko czy po prostu za szybko, to się nie dowiemy...

Po prostu za szybko. Koleś był już solidnie przechylony (zwykłe opony przy takim przechyleniu już nie trzymają), i nie mógł ani bardziej skręcić ani się mocniej pochylić, ani przyhamować. Widać pewną lukę między nim a resztą, więc pewnie kawałek wcześniej koleś zaczął uciekać i chciał zbyt szybko...
AdrianSocho