To ma być sprzęcik na jakiś czas może rok może i posłuży dłużej a może za pół roku wygram kasę i zmienię sprzęt:) planuje taki by pojeździł trochę ale nie tyle by na niego wydać fortunę:)
W takim razie ja bym nie celował w LX i Alivio, a znacznie niżej, a zaoszczędzoną kasę odłożył do świnki i przeznaczył na zakupy w przyszłości. Ewentualnie na trudniej wymienialne elementy roweru - dobrej jakości koła, stery, suport.
Rok, czy dwa można przejechać na czymkolwiek, a kupno Alivio lub LX z myślą, by i tak je zmieniać za rok, to IMO wyrzucanie kasy w błoto.
tak bym przerzutki nie musiał regulować co wyjazd i miał komfort że nie rozwali mi się w połowie trasy...
Uuu... jak to doczytałem, to niestety - nie ma takiego osprzętu, który by Cię zadowolił
Co do korby to coś tam mam dostać "w komplecie", to samo z klamkami kasetę muszę kupić również, przez roztargnienie chyba jej nie dopisałem
Tak czy siak, zapytaj co to będzie. Do tajemniczego "czegośtam" ciężko dobrać pasujące elementy
myślę tylko nad klasą, więcej napisze jak dostanę ramę z tymi dodatkami:)
Jak i tak idzie do wymiany, to ja bym szedł w taniznę. Szkoda byłoby wywalać w połowie zużytą przerzutkę przednią za 60zł. Przynajmniej mnie by było szkoda, wolałbym zamiast niej wywalić przerzutkę za 25zł, a zaoszczędzoną kasę przeznaczyć na Fundusz Wsparcia dla Roweroraffiego, który niniejszym inauguruję
Wiesz Raffi darowanemu koniowi nie zagląda się "pod ogon"...
Dlaczego nie? Mnie z ramą pozioma przysłano mi gratis np stery. Ciężkie, stalowe, na byle jakich łożyskach. Zdemontowałem tą obelgę, zapakowałem ładnie i odesłałem. Podobnie uczyniłem z kierownicą o nietypowych wymiarach i podejrzanie dużej masie.
Wolę "nic" niż gówno, bo "nic" przynajmniej nie śmierdzi, a warte jest tyle samo
Kółka wybrałem porzadne bo i dla mnie potrzeba jak wiesz porządnych;) może nie z takimi jak chciałeś szprychami ale zawsze sprzęt o niebo lepszy od tego co miałem w pionie
I zobaczysz, że będą Ci służyły (może poza szprychami
). Oby tylko były porządnie zaplecione, bo Savil zdaje się miała jakieś problemy z gotowymi kołami.