Drex a Ty cały czas odwracasz kota ogonem i widzisz co chcesz widzieć. masz świadomość, że takie same filmy pojawiają się po drugiej stronie i wcale nie są to maipulacje?
faktem jest, że lewacy zaczęli burdę ale to nie tłumaczy zamieszek z pl. konstytucji, które miały miejsce jakiś czas później. nikt nie neguje, że przez anarchistów zmieniono trasę przemarszu, że przy nowym świecie miała miejsce zadyma sprowokowana przez zwolenników kolorowej. ale w żadnym stopniu nie tłumaczy to tego co stało się później.
żeby nie było, że popieram anarchistów bo tak nie jest. powiem więcej - bawią mnie chłopcy i dziewczęta z dobrych domów wychowani na sowitej korporacyjnej pensji rodziców, którym zamarzył się libertyńsko-lewacki raj na ziemi (na filmach z zajść widac jak jeden z anarchistów popija coca-colę - groteska sama w sobie).
nie dam sobie jednakowoż wmówić, że morowi chłopcy ze stadionów szli jak te potulne baranki mając za oręż argumenty słowne jedynie. stary, za dużo widziałem i za dobrze znam te klimaty. o to mam cholerną pretensję do polityków prawicy, że stadionowych bandytów włączono w dyskurs ideologiczno-polityczny i zrobiono z nich piewców tradycji narodowych... otóż to nie są baranki, i nie trzeba im prowokacji. łapki ich swędzą i niewiele potrzeba do afery...
Ty będziesz widział złych lewaków i dobrych, ba idealnych wręcz członków marszu niepodległości. wyborcza będzie piała z zachwytu nad kolorową i przestrzegała przed faszystami bijącymi gejów.
mało tego, powtarzasz jak wszyscy z prawej strony za Jarosławem Kaczyńskim prawdy objawione o mediach, które to tak strasznie przeinaczają prawdę bo "im" zależy. to prawda, ale tylko częściowo. są wszak media konserwatywne i wcale nie są to jakieś nisze, rzeczpospolita czy uważam rze to jedne z poczytniejszych pism, a oni widzą rzeczywistość podobnie jak Ty. czyli w zupełnej opozycji do tego co pisze wyborcza i pokazuje tvn.
i na koniec jeszcze filmik:
Niepodległa Pyta 2011