dlaczego "rowerzyści" wtrącają się w POWSTANIE ? Wykorzystują sytuację i tendencje społeczne!!!
Przyznam, że jak to przeczytałem... zatkało mnie.
Kolumna pieszych, też byłaby zabezpieczona przez policje.
Czy taka grupa, by Ci nie przeszkadzała?
Zapewne, gdybym był motocyklistą, a ktoś, zorganizował by taki przejazd z udziałem motocykli, to w nim brałbym udział.
Uważam, za rzecz naturalną i normalną to, że każdy świętuje (choć święto to przykre) w sposób w jaki najlepiej potrafi.
Czy może mi jako Polakowi, Warszawiakowi a przede wszystkim Człowiekowi, chcesz odebrać prawo, do okazywania mojego szacunku, podziwu i faktu, iż pamiętam o ludzkim poświęceniu, tylko dlatego, że wybrałem taką, a nie inną formę jego okazywania?
Czy stanął byś twarzą w twarz z rodzicami tego młodego człowieka, i zapytał, czemu wtrącają się w Powstanie?
@qwerJA
Masz racje. Jak widać, nie dorośliśmy.
Na koniec.
Wracałem wczoraj jak kura zmoknięty do domu, zaczepił mnie starszy człowiek z parasolem.
"Ja widziałem, wy w tym deszczu, wszyscy tak... (ze łzami w oczach) Dziękuje"
Zamieniliśmy jeszcze kilka zdań, powiedziałem, że to właśnie my mu dziękujemy.
@dakoata
Więc odpowiadając na twoje pytanie, między innymi właśnie dlatego, dla tych co jeszcze żyją, dla tych co odeszli, ale i dla młodych, aby nie zapominali, używając twojej, niezbyt stosownej retoryki, WTRĄCAM SIĘ i będę się WTRĄCAŁ W POWSTANIE.