Tak jak już pisano- to zależy od człowieka ( z resztą jak wiele rzeczy w zyciu).
Akurat "specjalną" bluzkę i spodenki spokojnie można kupić za kilkadziesiąt złotych/ sztuka i będzie w porządku, w kwestii plecaka to różnie, ale czy trzeba kupować plecak tylko na rower? Owszem, można, są specjalne małe, ale i tak jakikolwiek sprzęt się kupi, to umiejętności/ sposobu oddychania/ fizjologii danej osoby nie zastąpi.
Ja np. czasami (a zimą w ogóle) jeżdżę w normalnych ciuchach, a czasami w specjalnej bluzce, bardzo rzadko w obcisłych spodenkach "z pampersem" (obie te rzeczy "outhoorn'a", więc w miarę dobrej, ale nie jakiejś super mega hiper marki). I właściwie układanka "zwykłe" spodenki + "specjalna" bluzka mi odpowiada.
Zaś plecak?
Jeden mam turystyczny, nieco lepszy, bo nie lubię plecakowej chińskiej tandety (z całym szacunkiem)- on jakoś wytrzymuje nawet natężenie książek- i nie ukrywam, kosztował nieco więcej niż stówę- a drugi kosztowal mnie może 40-50 zł, a jest wykonany ze "starego" materiału (tak zwana kostka)- i co? I
oba są ok,
oba mają swoje zalety i wady jeśli chodzi o jazdę na rowerze i nie tylko, obu używam w różnych sytuacjach. Akurat w plecak ze sztucznych materiałów, uważam, WARTO zainwestować zamiast kupować coś bele, ale TO ZALEŻY.
Jeansy? Z pewnością w upał długie takowe to niefajna sprawa, ale da się wytrzymać, nieco lepiej z krótkimi. Ostatnią masę na rikszy ("niższe zasilanie", po prawej stronie, władający hamulcem ) przejechałem w krótkich jeansach i zwykłej bawełnianej koszulce i nie ukrywam, że większym problemem był dla mnie fakt dosyć wysoko ustawionego siodełka (koleżanka, która LEWicowałA raczej się na to nie poskarży
). Chociaż ja to ja.
Przy okazji również w swoim imieniu dziękuję tym, którzy pomagali przy pchaniu rikszy i jednocześnie przepraszam, jeśli ktos ucierpiał wskutek naszego slalomu ettecera (choć wydaje mi się że na szczęście nie) który czasem się zdarza, bo utrzymanie równe kierownicy wbrew pozorom nie jest takie łatwe, a ja nie mam takiej wprawy jak co to niektórzy
Nie mniej jednak z przodu było bardzo miło