Proponuję po AKD pojechać do promu, przeprawić się nim na drugą stronę
Nooo... tylko sprawdźcie, czy prom aby na pewno kursuje. Co roku jest inaczej, do tego dochodzą wysokie i niskie stany wód, i wtedy też go nie ma. Nie wiem jak Wam, ale mnie trudno się w tym połapać ;-)
wałem do Laurowej, dalej "prosta" (Modlińska, Wybrzeże Puckie, Helskie, Szczecińskie, Wał Międzyszyński), przebijamy się do stadionu Legii (ma być dzień otwarty), później w prawo (Rozbrat, Kruczkowskiego), karową na górę i zakończenie.
Modlińska teraz jest szczególnie atrakcyjna. Budowa Trasy Mostu Północnego, wkopywanie rur do Czajki (gdyby Wam przyszło do głowy jechać przez Poetów do modlińskiej), przebudowa wiaduktów na Żeraniu i wiaduktów trasy Toruńskiej. Dalej na Jagiellońskiej przy Starzyńskiego też są wykopki. W najbliższy weekend dojdzie jeszcze zamknięcie przejazdu Modlińską w Jabłonnie (obwodnica będzie przejezdna). Się dzieje ;-)
W weekend jest tam luz, ale i tak ja bym proponował albo trasę Marywilską, i dalej przez tereny PKP Golędzinowską do Starzyńskiego. Cisza i spokój, można jechać obok siebie i spokojnie pogadać).
Albo przejazd wałami Wisły do "składowiska odpadów płynnych EC Żerań" i dalej bocznymi uliczkami do Modlińeksij, a zaraz za EC trasą z płyt (niestety mało równych) na tyłach toru jazd testowych FSO. Ta trasa ma ciekawsze widoczki. Można tez poznać nieco "industrialną" stronę miasta - tereny EC, dawną fabrykę domów, tereny toru testowego FSO (niestety jest przerwa produkcyjna i nic teraz po nim jeździ). No i jest ładny widok na Wisłę.
Co sądzicie o tym i czy ta trasa jest możliwa do przejechania?
Absolutnie nie da się jej przejechać. Przerośnie ona możliwości każdego cyklisty