Dlaczego Marszałkowska jest zbyt mało przyjemna?-szeroka i już ruch na niej jest ograniczony , gorsza Jerozolimskie ,ale po nich też da się jeździć. Zapraszam na Godzinę dla Rowerów aby się przekonać .
Ograniczony? Niby jak?
Malo przyjemna bo:
1 BUSPAS - jak nie muszę, to nie łamie przepsów (poniatowskim jeżdżę lewym
)
2 Gówniana droga rowerowa z ktorej nie chcę korzystać a znajduje się po stronie, po której bym jechał
3 Nie wiem, czy w naszym mieście są jakieś ulice, na które nie dowarzył bym się wjechać (chyba, że w godzinach nocnych) - wylotówka z Warszawy, którą pokonuje od lat w drodze do domu, chyba zaburzyła moją percepcję. Raczej nie potrzebuje GDR aby jeździć po Marszałkowskiej, którą jeździłem tysiące razy. Po prostu myślę, że są trasy przyjemniejsze i dlatego pytam.
maciek_slon:
Zapewne dlatego, że Ordynacka nie ma połączenia z Nowym Światem, a jedyny powrót z Kopernika to właśnie to skrzyżowanie, które będzie remontowane .
Dokładnie, dlatego nie brałem tegopod uwagę.
kaczor1:
Zgadzam się z Jerzym1234: nie wiem, czemu taka fajna, równiutka, szeroka jezdnia miałaby być nieprzyjemna.
jw
Jeśli jednak chcesz cichszej drogi, to popatrz na połączenie Koszykowa ? Żelazna ? Grzybowska ? Królewska i potem albo od razu na Karkowskie Przemieście (z nielegalnym skrętem w lewo) albo drogą wzdłuż pl. Piłsudskiego ? Moliera ? Senatorska. Nie wiem, skąd jedziesz, ale jeśli masz dojazd do Koszykowej, to dalej powinno być już łatwo.
Wszędzie jest łatwo
Jadę z mostu Śląsko-Dąbrowskiego na Wołoską - jak mi nie będzie pasować, to po prostu śmignę do Niepodlegloci, ale tam też się kiepsko jeździ - korki i przebijanie się do przodu przed karzdym skrzyżowaniem.
Najszybciej do Mokotowskiej w moim przypadku będzie Marszałkowską, ale zbyt przyjemna do jazdy rowerem to one nie jest, więc pomyślałem patrząc na mapę, że lepszym a raczej fajniejszym rozwiązaniem będzie Kredytowa-Jasna-Krucza ale czy skrzyżowanie Świętokrzyska Jasna jest przejezdne, czy może metro tam też wykopała jakąś dziurę?
Jest przejezdna i tamtędy prowadzą objazdy dla autobusów skrzyżowania Nowego Światu i Świętokrzyskiej.
Dzięki.