"Drodzy Państwo" i kto tu mówił o nadmiernej uprzejmości
"Drodzy państwo" to standardowy zwrot. Co innego się przywitać, co innego uprzejmie i uniżenie prosić urzędnika o spełnienie swojego obowiązku
.
Nadal jestem za podaniem podstaw prawnych
Jak pisałem - trzeba wysłuchać innych. Bo każde z nas już powiedziało, co o tym sądzi i wiemy, że mamy odmienne zdanie. Z jego powtarzania nic nie wyniknie.
Jak zechcesz, to możesz rozbudować pisma o zieleni (do ZOMu).
Tak, faktycznie - z rozpędu dałem copypastę i wyszło ZDM.
Wg mnie można połączyć gałęzie drzew z krzewami-
Rozdzieliłem, bo uzasadnienie jest inne. Co innego oberwać gałęzią w twarz, co innego zwężenie śmieszki. A skoro to mają być gotowe szablony, to chciałem ograniczyć liczbę wyborów.
Uwaga: ja te pisma wklepałem na szybko "do dalszej obróbki", jako wkład w dyskusję. Mam nadzieję, że to będzie dalej rozwijane i dostosowywane do potrzeb.
Najlepiej będzie trzymać się wspólnych zasad. Proponuję zatem:
- typ .dok (Word97-2003)
To ja odpadam. Tzn. mogę zapisywać do MSOOXML, ale nie mogę zagwarantować wtedy, że coś się nie posypie. W szczególności placeholdery i lokalizacja pól.
- jedna sprawa/temat
I to podkreślam.
Gdzieś jeszcze trzeba dać opis o sposobie wykorzystania. M.in. zwrócić uwagę na to, że dopisek o odpowiedzi drogą elektroniczną nie ma sensu bez podania adresu e-mail, a podanie adresu e-mail ma średni sens przy braku prośby o odpowiedź drogą elektroniczną. Ale to już nie w samych dokumentach.