Raffi nie obraź się ale każdy zapaleniec jazdy w terenie wie co to krwawa pętla, a inni raczej się do niej nie zbliżają.
@Szczurek
Bardzo Cię polubiłem chłopie...
Dobra rozszerzam...
Przewidywany termin przejazdu - jedna z czerwcowych albo nawet lipcowych dób - chodzi mi o to aby większość dystansu pokonać za dnia - a jeszcze na początku lipca kiedy to dni są bardzo długie...
Moim skromnym zdaniem dobrze było by wyruszyć na szlak ''Krwawej Pętli'' - najpóźniej o świcie albo nawet i godzinę przed nim...
Myślałem o starcie z Chotomowa,aby możliwie jak najszybciej przejechać (albo objechać) ''horowe bagna'' (''kręcenie'' zgodnie z wskazówkami zegara)
Dobrze by było też aby przynajmniej Kampinos przejeżdżać za dnia...
Jeżeli chodzi o samą jazdę, to fajnie by było abym nie kręcił sam i dlatego wymyśliłem tą sztafetę...
Wystarczy jak byście się określili jaki dystans chcieli byście zrobić? np. przykładowo 4rowerzystów po 60km (oczywiście w tym przejeździe mogło by wziąć udział więcej terenowych fanów) i abyśmy się wspólnie dogadali co do poszczególnych odcinków...
Uważam że dobrze by było sobie ''na kole jechać'' tempem wycieczkowo - turystycznym - i robić częste zmiany... No i jechać w zasięgu wzroku to bardzo ważne (nawet wolniej - bo ''krwawa pętla'' jest pięknym, ale dość trudnym przynajmniej nawigacyjnie szlakiem i trzeba bardzo uważać na ''czerwone znaki'') - niż się gdzieś pogubić na trasie... Oczywiście bardzo ważne jest posiadanie ze sobą telefonu komórkowego i mapy. Dobre są mapy Demartu 1:75000 wschód i zachód...
Aha na tą sztafetę zapraszam osoby pełnoletnie - na szlaku wszystko zdarzyć się może - od oberwania chmury do innych nieprzewidywalnych wypadków losowych, a i jazda w terenie może być uciążliwa - piachy, korzenie, podjazdy (różnego rodzaju trzęsąca nawierzchnia) Uważam że podejmowanie w takich sytuacjach samodzielnych - jest luczowe...
Aha i jak zawsze zapraszam na ten również i płeć piękną - na maratonach poznałem przynajmniej tak z widzenia wiele bardzo mocnych kobiet - a i wiem że jest i kobiece grono - Zdobywczyń ''krwawej pętli''
Jeżeli byście mieli jakieś pytania to będę próbował na nie odpowiadać...
Pozrdawiam fionotron