Śródmieście to czarna dziura. Nikt tam nie działa, nie organizuje rowerzystów. A przynajmniej mnie nic o tym nie wiadomo. Możesz być pierwszy.
Nie pierwszy raz byłbym pierwszy... Z drugiej strony Śródmieście jest także najbardziej zatwardziałym betonem i jest tu najtrudniej cokolwiek wywalczyć, także ze względu na rodzaj zabudowy (w tym zabytkowej). Aczkolwiek będzie się to teraz powoli na lepsze zmieniać, jeśli miasto będzie (nadal) dążyć do zmniejszenia ilości osobówek w centrum. Jednocześnie Śródmieście jest na tyle duże, że można by tu wcisnąć dwie grupy rowerowe (północna i południowa)...
Orientujesz się Raffi jak to jest z przestrzenią www dla grup lokalnych? Ożarowska mimo zawieszenia nadal ma postawione www (ozarow.masa.waw.pl). Dzisiaj też zastanawiałem się krótką chwilkę, czy by takiej "grupy" (oficjalnej lub nie) nie podpiąć pod swoje www prywatne (jako podstrona) i tylko sobie zarezerwować jakieś fajne aliasy z prv.pl czy innych takich serwisów kierujące na zestaw podstron nie wyróżniających się bardzo z tła prywatnej strony... Ogólnie jestem otwarty na propozycje i informacje.
Jeśli się nic nie zmieni u mnie w sprawie samozatrudnienia z Renatą a pogoda dopisze, to mam masę wolnego czasu do dyspozycji (od powiedzmy 8 rano do 12-13 godzinki) na jazdę z maluchą w przyczepce i "inwentaryzację" DDR w kontekście przejezdności dla rowerów do 90cm szerokości... Właściwie to mnie teraz najbardziej to będzie bateria w telefonie ograniczać a tam wsio jest, gps, notatnik, aparat...
OT: jeśli ktoś czyta - widziałem ładowarki solarne rowerowe do telefonów (bateria słoneczna + kabelek jako ładowarka) do kupienia za jakieś 60 zeta, pytanie jak toto działa i czy opłaca się zainwestować w patent?