Minął rok użytkowania kamery sportowej Redleaf RD32. Użytkowałem ją uczciwie, mniej więcej co drugi, co trzeci dzień. Z pewnością wyszło około 200--250 dni roku po 2 godziny dziennie.
Za kamerkę zapłaciłem 464 zł wraz z Kartą pamięci microSDHC SanDisk Mobile Ultra 32GB. Kwota dość zacna więc spodziewałem się dłuższej żywotności kamery, ponieważ nie kupowałem jej na jedynie "rok".
Po "roku" użytkowania kamerka z naładowanym akumulatorem na "maksa" jest w stanie nagrać ok. 35 minut filmu i zasilanie pada. Spodziewam się, że ten czas zacznie się skracać gwałtownie, gdyż jeszcze miesiąc temu nagrywała na jednym ładowaniu około 80 minut filmu.
Pytanie czy istnieje możliwość wymiany tego akumulatora, lub przedłużenia działania kamery w inny sposób?
Niestety w googlach nic nie znalazłem.
Teraz wiem, że kamera powinna mieć akumulatory zewnętrzne, bo wbudowane szybko umierają. Znalazłem taki model:
http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=40913Ciekawe, czy można dokupić ewentualnie dodatkowe akumulatory, i czy kamera jest w stanie pracować dłużej niż 2 lata?