Z tego co widzę, to przy Kruczkowskiego, na dole jest stacja.
Co do Solca, w lokalizacji nie widzę nic zdrożnego. Stanowi obecnie najbardziej wysunięty punkt południowo wschodni (w Śródmieściu). Zapewne jest rekompensatą za oddalony przystanek, i ma zachęcić tubylców, którzy do rowerów będą mieli bliżej niż do zbiorkomu. Dodatkowo w tym miejscu jeździ jeden autobus, którym można dostać się...z mojego punktu widzenia nigdzie;) Rower byłby prawdziwą alternatywą. A może lokalizacja jest ustawiona pod autobusowy przyst. Most Poniatowskiego (nie jestem obtrzaskana w tym rejonie). Pewnie przydałaby się jeszcze stacja wysunięta bardziej na wschód, i wygląda na to, że jeszcze taka może się pojawić przy rozbudowie.
Bardziej mnie zastanawia po kiego grzyba ktoś zainstalował 4 stacje na Bankowym/ m. Ratusz, a Centralny został olany. Mogliby rzucić chociaż ochłap na Emilii Plater obsługujący Z. Tarasy, Centralny i Śródmieście w jednym. Tak samo całą Słomińskiego obsługuje jedna stacja, a narożniki (np Babka
) są obcięte. A co się stało z jęzorem przy Marszałkowskiej, nie pytam, i mam nadzieję, że stacje powstaną później.
Mapa sprzed 3 m-c, do porównania:
Źródło:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34864,11608049,Gdzie_stana_miejskie_rowery__Zobacz_lokalizacje__MAPA_.html