Mój wysłużony Cateye HL220 wymaga interwencji lutowniczej, więc kupiłem coś budżetowego (po naprawie Cateye'a będzie jako druga na nocne wyprawy za miasto).
http://allegro.pl/lampki-rowerowe-led-przod-tyl-lampka-zestaw-lampek-i3954612412.html- lampka została po ukradzionym rowerze. koleżanki Świeci bardzo podobnie do kataja, natomiast minusy są dwa: mocowanie, coś na kształt szybkozamykacza w piaście, ciężko mi było zamontować tak, żeby nie było za luźno, "za mocno" nie chciałem, bo bałem się, że mocowanie nie wytrzyma - kolega w swoim egzemplarzu w ogóle rozwalił mechanizm przy pierwszym mocowaniu. Drugi: Styki między częścią z bateriami a częścią z diodami nie są zlutowane, tylko dotykają siebie. Przy przejeżdżaniu przez tory i inne wyboje lampka często sama z siebie się wyłączała. Identyczne lampki bywają z napisem Profex.
http://allegro.pl/lampki-rowerowe-led-przod-tyl-lampka-zestaw-lampek-i3889872693.htmlTen kupiłem sobie, bo zamykanie jest takie jak widać na zdjęciu (normalna obejma skręcana śrubą). Po założeniu byłem trochę w nastroju "tak się kończy oszczędzanie" bo mocowanie się poluzowało na płytach na Krakowskim, ale po zbadaniu okazało się, że zamontowałem w miejscu w którym drążek kierowniczy staje się trochę szerszy, więc zsuwała się na cieńszą stronę i stąd luz. Po ponownym zamontowaniu 2 cm obok "na równym" wszystko gra i śmiga, przejechałem kilkadziesiąt kilometrów, przez pierwsze 2 dni celowo wybierając jazdę po kocich łbach etc, trzyma się idealnie. Świeci bardzo podobnie jak powyższa, natomiast w trybie ciągłym światło jest minimalnie mniej jasne niż przy mruganiu, ale nadal da się przejechać przez np. las kabacki w nocy (jak sądzę, bo z nią jeszcze nie byłem. do jazdy szybkiej/wyścigowej w nocy polecałbym jedną z tych lampek które świecą maksymalnie kilka godzin, jak Cubelight i inne).
Tylna lampka posiada 5 diod, dwie skierowane są na boki, widoczna jest bardzo ładnie nawet z dużej odległości, (sprawdzałem goniąc inny rower z tym samym zestawem). Minusy: mocowanie nie jest tak dopasowane jak w Cateye, podejrzewam że luzy pojawią się szybciej.
Wywaliłem opakowanie na którym był napisany model, na lampce przedniej jest czarny napis "super bright jing yi white led", nie ma go na zdjęciu na aukcji. Na allegro jest też
czarny model (inny sprzedawca).
edit: obie zasilane czterema AA. W ogóle o co chodzi z lampkami, które wymagają 5ciu baterii?!