Na początek - moją opinię traktuj niepoważnie ;-) A teraz do rzeczy:
Zanim zalicytujesz zapytaj o papiery - głupio byłoby kupić kradzionego i być później ciąganym przez Policję za paserstwo. A cena, przynajmniej na razie, jest jeszcze zaskakująco niska...
Swoją drogą, ciekawe do ilu kPLN dojdzie. Do 3,5 to pewnie osiągnie, jeżeli jest w niezłym stanie. Nie kupuj bez sprawdzenia.
No i ten FX ma nieco inny osprzęt niż był tam
fabrycznie. Nie mówię, że gorszy, czy lepszy, ale inny. Ciekawe dlaczego.
Co do rowerów fitness - to takie rowery, które są de facto trekingami z wywalonymi błotnikami, bagażnikiem i (tutaj) z nieco zmienionym osprzętem. I kosztują drożej. Mniej za więcej.
Co do rowerów hybrydowych, to jest to bełkot marketingowy i nie nalezy się nim przejmować. Tu chyba facet miał na myśli to, że jest wsadzona szosowa przerzutka tylna w rowerze z większością osprzętu z grup ATB/MTB. Ale to żadne wielkie halo - u siebie w rowerze mam odwrotny miks (korba i przednia przerzutka szosowa, tył na grupach MTB), znajomi jeżdżą rowerami MTB z szosowymi kasetami. A więc połowa nas jeździ rowerami hybrydowymi
To naprawdę nic wartego podniecania się. Ot po prostu rower ma taki zakres przełożeń, że lepiej sprawdzi się na szosie niż w terenie. Plus nie założysz do niego kasety MTB bez wymiany przerzutki.
Bo Shimano 105 to właśnie jedna z grup szosowych. Wcale nie jakaś szczególnie wysoka, jeżeli mam być szczery. Taka z połowy stawki. Co nie znaczy, że jest zła.