Po drugie - nie wytykaj mnie palcem. Ja rozumiem, to najlepsza linia obrony, byle od siebie. Jednak nie ja napisałem o "zaprzyjaźnionych posłach i senatorach", tylko Ty.
Ale to Ty napisałeś o jakiś bliżej nie sprecyzowanych pretensjach do bliżej nie określonych "nich". Ty pisałeś o konieczności zmian, bo rzekomo "oni" nic nie robią. Nie sądzisz, że to przedwczesny wyrok? Przecież nawet nie możesz wiedzieć kogo miałem na myśli, a co dopiero by wiedzieć czy ten ktoś coś zrobił, czy nie
Skoro nie wiesz, to czemu się wypowiadasz? Czemu nie zapytałeś kogo mam na myśli, a od razu wydałeś wyrok, że na pewno jest zły?
Dlatego napisałem, byś się zastanowił czasem zanim coś chlapniesz. Moje zdanie podtrzymuję. Nie wiesz nawet o kim mówiłem, a już osądziłeś po równo. Przedwcześnie i nieodpowiedzialnie. A teraz jeszcze zażądałeś konkretów ode mnie, bym Ci wyjaśnił kogo właściwie w przypływie weny podsumowałeś i dlaczego było to złe. To tak jakbyś powiedział: Wszyscy cykliści to złodzieje, a teraz udowodnij mi, że jest inaczej, bo jak nie to mam rację. To zachowanie dwunastolatka, a nie człowieka, który bierze odpowiedzialność za swoje słowa
Jak chcesz, podaj do wiadomości ich nazwiska a najlepiej, co oni konkretnie zrobili.
To Ty masz do tych ludzi zarzuty, więc Ty syp nazwiskami i mów czego "oni" konkretnie dla Ciebie nie zrobili, z rzeczy o które "ich" prosiłeś. Bo na razie to napisałeś bliżej niesprecyzowane pretensje do całego świata o nie wiadomo co. Na tym poziomie rozmowa nie ma sensu
Najłatwiej napisać "poprawnie politycznie", jacy Oni Niektórzy wspaniali, lepiej jednak podać konkrety, kto i w czym pomógł.
Oj daj spokój, przecież znasz nazwiska posłów z Parlamentarnej Grupy Rowerowej. Pojawiały się i tutaj i w mediach nieraz i nie dwa. Mówione było o tym na Masie, na spotkaniach. I chyba wiesz co zrobili? Było o tym pisane 100 razy, na większości for, stron www i we wszystkich mediach. Przespałeś ostatnie 4 lata? To Twój problem, nie mój
A jak czytujesz forum Masy i ZM, to powinieneś znać też nazwiska radnych, z którymi współpracujemy. Jak nie czytujesz, przeczytaj, jest tam dokładnie napisane co ci ludzie zrobili
Na mojej prywatnej stronie też była ściąga na kogo bym głosował (i nie) i dlaczego. Ja nie zamierzam teraz przeszukiwać dwóch potężnych for i reszty Interenetu, by Ci wszystko kopiować i robić resume. Doedukować w tym zakresie musisz się sam. A jak się doedukujesz, to możemy pogadać o konkretach - o tym kto z nazwiska Ci się nie podoba i kogo (z nazwiska) chcesz zmienić. I za co.
Na razie to mogę Ci odpisać na Twoim poziomie szczegółowości: Mylisz się twierdząc, że wszystkich posłów i radnych trzeba zmienić. Mylisz się, że wszyscy są nierobami. Zaś o konkretach to możemy pisać jak już będziesz wiedział do kogo właściwie masz pretensje i o co.
Środowisko rowerowe ogólnie, na pewno to słyszysz Ty, ja i inni, że tak naprawdę to mają nas w d. Brak systemowego rozwiązywania problemów transportu rowerowego temu dowodzi od lat (dekady lub więcej).
Sprecyzuj co masz na myśli pisząc "systemowe rozwiązania". Bo to takie słowo klucz jak "zintegrowany system" czy "zrównoważony transport". Może oznaczać dokładnie wszystko.
Spececyzuj kto Twoim zdaniem ma nas w dupie. Z nazwiska, nie bój się, to nie boli.
Być może będę w stanie odpowiedzieć na Twoje pytania lub zarzuty, jeżeli sprecyzujesz o co Ci chodzi i do kogo masz konkretnie pretensje. Na poziomie "fsyscy mnie sie nie podobajom" to trudno rozmawiać konstruktywnie.