Część Twoich pytań wynika z tego, że nie zadałeś sobie trudu, żeby przeczytać informacje w linku, który zamieściłem w wyjsciowym poście. Część zapewne z tego, że nie komunikowałem w sposób jednoznaczny jakie są założenia i cele przedsięwzięcia (pewnie dlatego, że wydawały mi się oczywiste).
A zatem odpowiadając na Twoje pytania:
1) kto jest organizatorem akcji: organizatorem akcji jest inicjatywa "Rowerem na zakupy". Inicjatywa ma charakter niekomercyjny, a jej celem jest przekonywanie właścicieli i dyrekcje centrów handlowych, hipermarketów i sklepów do instalowania bezpiecznych i wygodnych stojaków rowerowych przed tymi obiektami
tę informacje znajdziesz tutaj:
http://roweremnazakupy.wordpress.com/o-inicjatywie/ 2) po co przygotowywany jest raport: Raport przygotowywany jest po to, aby nagłośnić problem braku odpowiednich miejsc do parkowania rowerów przy obiektach handlowych w Warszawie, ale również po to, żeby zbadać skalę problemu. W raporcie będą opisane miejsca przyjazne i nieprzyjazne rowerzystom wraz z podsumowaniem/statystyką, znają się tam również informacje o tym jaki stojak jest dobry a jaki zły oraz przybliżone zostaną załozenia akcji "Rowerem na zakupy"
3) gdzie będą publikowane wyniki raportu: Raport "Rowerem na zakupy" jest działaniem realizowanym w ramach akcji "Rowerem na zakupy" i będzie publikowany na stronie/blogu akcji
http://roweremnazakupy.wordpress.com/. Mam nadzieję, że zostanie on opublikowany również na stronie Zielonego Mazowsza, tak jak publikowane były tam wcześniejsze informacje o akcji "Rowerem na zakupy". Oczywiscie chciałbym też zainteresować raportem media lokalne i branżowe, podobnie jak miało to miejsce w przypadku innych działań w ramach inicjatywy "Rowerem na zakupy".
4) co mają przedstawiac zdjęcia/w jakim mają być rozmiarze/jakie informacje potrzebujesz dotyczące sklepu - to są szczegóły techniczne, które przekazuję osobom chcącym uczestniczyć w projekcie. W skrócie: zdjecia mają przedstawiać stojaki rowerowe przed sklepem (lub ich brak) a potrzebne informacje to takie, czy stojak umożliwia przypięcie ramy i jednego z kół U-lockiem, czy między stojakami jest odpowiednia odloegłość, czy stojaki nie są zbyt blisko ściany budynku itp.
5) Zapewniam Cię, że nie czerpię z tego "profitów". Inicjatywa ma charakter niekomercyjny, co napisałem w p. 1
6) Nic tutaj nie jest robione na wyrost, wbrew temu co sugerujesz. Jest kilka chętnych osób, które chcą w tym projekcie uczestniczyć i które są w stanie wykonać tę pracę, ale szukam dodatkowych chętnych, bo
a) w więcej osób raport powstanie szybciej
b) chcaiłbym zachęcić do włączenia się inne osoby - bo uważam, że generalnie inicjatywy tego typu oprócz pokazywania problemu "na zewnątrz" powinny też być skierowane "do wewnątrz" - czyli do samych rowerzystów i zachęcać do podejmowania działań na rzecz poprawy infrastruktury.
Mam nadzieję, że rozwiałem Twoje wątpliwości. Uwagi o nieetyczności traktuję jako napisane z rozpędu.