Moglbys sprzedawac cegly, Kosmodyski czy nawet magnetyczne opaski dr Levina
Opasek nie mam, ale kilka cegieł się znajdzie.
Wyjątkowa, doskonała ceramika lat 80-tych, wypalana w specjalnie do tego przygotowanych piecach. Made in Poland. Cegły były przełomowym wynalazkiem w budownictwie średniowiecznego gotyku i zrewolucjonizowały budownictwo na całym świecie (poza USA i Japonią, gdzie ściany robi się z tektury).
Okazy, które sprzedaje dodatkowo posiadają wiele unikalnych i przełomowych funkcji - mogą służyć w budowlance, jako młotek, tłuczek do mięsa, narzędzie samoobrony, klepka na komary, obciążnik do kartek papieru lub kultowa ozdoba każdego salonu lub biura i w wielu innych sytuacjach. W zasadzie to możliwość ich zastosowania ogranicza tylko Twoja Wyobraźnia! Amejzing!
Cegły mają swoją unikalną historię i wartość kolekcjonerską, którą doceni każdy wybitny znawca tematu. Zostały wykonane na początku lat 80-tych, czyli w złotych latach polskiego budownictwa, gdy w Polsce budowało się tyle, a z zaoszczędzonego cementu jeszcze domki dla majstra. cegły sprowadzono do Stolicy ("cały Naród buduje swą Stolicę") z Suwałk, w 2000 roku kultowym Polonezem (Caro 1,9GLD, w dizelku - idealny na ślubowóz). Prowadziłem osobiście, w każdym kursie bohatersko przewożąc ponad 300kg tego materiału przez nasze bezdroża
Cegłu garażowano 20 lat w Suwałkach i kolejne 11 u mnie za kaloryferem na klatce, nigdy nie były parkowane "pod chmurką". Osiem z nich używanych było przez pół roku jako obciążniki do sakw, gdy wracałem do zdrowia po chorobie serca, a więc o szczególnej wartości kolekcjonerskiej i emocjonalnej. Cegły z łatwością przeszły ten długodystansowy test nie odnosząc żadnych obrażeń.
Cegły te nigdy nie były używane w budowlance. "Nie tłuczone". "Igiełka", "nic w nich nie stuka i nie puka", "mają aktualny przegląd" (zerkam na nie przy każdej zmianie łańcucha w poziomie). Nie posiadają OC, ABS, ESP ani KGB lub TDI, ale to da się załatwić. Nie wymagają ładowania, zasilania, ani wymiany płynów eksploatacyjnych.
Cena - okazyjna - 20zł/sztukę. Cena, stan techniczny i przebieg cegieł - do negocjacji. Do wyboru dwie wersje:
- dziurawka - dodatkowe feature umożliwiający wykorzystanie jako miejsce na długopisy
- pełne - specjalnie zaprojektowane do znoszenia najcięższych obciążeń, testowane (crash-test) na piszczelu dresiarza. Nie testowane na zwierzętach.
Zainteresowany?
p.s. Chciałem jeszcze jakość wpleść w to niemieckie pochodzenie, zarejestrowanie w Polsce (opłacone), poprzedniego użytkownika - emerytkę jeżdżącą nimi w weekend na zakupy i do kościoła i inne typowe teksty, ale trochę nie pasowało to do produktu. Słaby ze mnie marketingowiec