...bo większość nie ma bladego pojęcia co to jest MAC-adres
I to właśnie jest to o czym mówię- brak znajomości pewnych zagadnień powoduje określenie czegoś"nieprzyjaznym" lub "złym". Porównując to na przykład z komunikacją? Ktoś mógłby powiedzieć, że jeździmy rowerami, bo nie wiemy jak zmieniać biegi w samochodzie, dlatego samochód jest "zły". Albo lepiej- ktoś ma samochód z automatyczną skrzynią biegów- czy jeździ nim dlatego, że nie umie wcisnąć w odpowiednim momencie sprzęgła? Chyba nie. Ja opanowałem Windows, poznałem trochę Linuxa- i uważam, że Windows jest dla mnie lepszy, nie kwestionując tego, że inny system pasuje komuś innemu, co do niektórych dotrzeć nie chce i moje zdanie na temat systemu traktują jak "atak" osobisty na swoją osobę. A polecenie jakichś rozwiązań innym, to już herezja...
@Savil: radziłbym się jednak zastanowić nad "7".
Ja do XP wprowadziłem kilka zmian, które pod względem działania upodabniają go do najnowszego systemu Microsoftu. Kwestia poznania i przyzwyczajenia się do nieco zmienionej obsługi a korzyści codzienne są odczuwalne.
Ale XP to też nie jest zły wybór- na pewno lepszy niż 2000.
W Carrefourku przesiadka z XP/Visty na Windows? 7 HOME PREMIUM tylko za 199,00złhttp://www.carrefour.pl/page/pl/tanie-promocje/produkty-agd-rtv/produkty/windowsr-7-home-premium/
Widziałem i płaczę.... bo nie mam 200 pln a wywaliłbym z drugiego kompa XPka...