Infrastruktura rowerowa i sprawy lokalne > Sprawy urzędowe - pisma, wnioski i tym podobne.

Walka o odśnieżanie

<< < (2/4) > >>

Raffi:
Ja zauważam trend odwrotny - to znaczy tam, gdzie za to odpowiadają właściciele kamienic, zazwyczaj sprzatnięte jest wzorowo. A tam, gdzie odpowiada za to miasto, albo w ogóle nie jest odśnieżone, albo jest odśnieżone w sposób bezsensowny (np pomiędzy przystankiem, a chodnikami do niego prowadzacymi jest wał ze śniegu wysokości 50cm)

Czarny:
Mhm, a ja widze z obydwu stron,. ktore wymieniacie. :-) Tak jest kolo mnie na wul. Pulawskiej, na wysokosci skrzyzowania z ul. Malczewskiego; w kratke. Przy posesji chodnik odsniezony/nieodsniezony/odsniezony/... Zalamac sie idzie, kiedy kazdy dozorca robi wedle swego widzimisie. ;-)

Raffi:

--- Cytat: Czarny w 28 Sty 2010, 12:21:20 ---Mhm, a ja widze z obydwu stron,. ktore wymieniacie. :-) Tak jest kolo mnie na wul. Pulawskiej, na wysokosci skrzyzowania z ul. Malczewskiego; w kratke. Przy posesji chodnik odsniezony/nieodsniezony/odsniezony/... Zalamac sie idzie, kiedy kazdy dozorca robi wedle swego widzimisie. ;-)

--- Koniec cytatu ---

Ja chodzę to tylko po centrum. A tam jednak Straż Miejska pilnuje śniegu i sopli. Stąd pewnie inne spostrzeżenia.

Savil:
Ochota jest odśnieżana bardzo losowo - jezdnia na ogół czarna [albo szaro-brejowata], chodnik różnie - od wydeptanej ścieżki, po porządne, odśnieżone przejście.
Zabawnie jest na skraju Warszawy, kiedy widać, którędy wiedzie trasa autobusu [odśnieżone] a którędy nie [rozjeżdżone błoto]. Na co mniejszych uliczkach trzeba ostrożnie wyjeżdżać z garażu, żeby się wpasować w obowiązujące koleiny :D

Niestety chodnik przy Prymasa Tysiąclecia na ogół nie jest odśnieżony, przez co nie ma jak korzystać z prawa jechania czy to po chodniku czy to po ścieżce - kopny śnieg plus udeptane góry-doły.

sofik:

--- Cytat: Savil w 29 Sty 2010, 12:40:12 ---Zabawnie jest na skraju Warszawy, kiedy widać, którędy wiedzie trasa autobusu [odśnieżone] a którędy nie [rozjeżdżone błoto]. Na co mniejszych uliczkach trzeba ostrożnie wyjeżdżać z garażu, żeby się wpasować w obowiązujące koleiny :D

--- Koniec cytatu ---

wystarczy zgloszenie do SM :) u mnie podzialalo i nastepnego dnia wszystkie boczne mniejsze uliczki byly odsniezone :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej