Infrastruktura rowerowa i sprawy lokalne > Śródmieście, Wola
Odsnieżanie DDR na Marszałkowskiej.
Drex:
Jak dla mnie to walka o odśnieżanie DDR w ogóle jest jak... walka z wiatrakami. Dziś jechałem ulicą Górczewską- na odcinku od Tesco do Powstańców Śląskich nie było odśnieżone- dalej nie dotarłem. Z tego odcinka w dwóch kilkudziesięciometrowych odcinkach odśnieżyli- jeden przy Tesco między murkiem a przystankiem (żeby ludzie mieli gdzie chodzić (ROTFL!)) a drugi przy samym skrzyżowaniu z Powstańców- też "za" przystankiem i na dojściu do przejścia dla pieszych. Wydaje mi się że w tym samym celu co przy Tesco.
Czy może ktoś wie o sposobie w jaki można egzekwować odśnieżanie? W przypadku chodników można zgłosić SM i mogą ukarać zarządcę chodnika mandatem (o ile się nie mylę to do 500 PLN), czy taka możliwość jest też w przypadku DDR? Spotkal się ktoś z tym już?
raku_15:
Drex masz szczęście ze nie jechałeś ul.Górczewska przy wola park... Tam jest na srodku scieżki ok.40 cm usyp jak ktoś ( jakiś pacan) odśnieżał chodnik ludziom.... :( Jest on dokładnie jak sie zjedzie z mostu z bemowa to na samym początku za wyjazdem z parkingu. To co sie dziej ze ścieżkami u nas w zime to szok!
To właśnie ta scieżka... :(
edit: złączone posty - m.p/sokół
Bartosz:
Najwyrazniej sie nudzilo komus mozliwe ze słuzba miejskim.
raku_15:
Jeżeli bym zobaczył takiego kogoś jak to robi to są 2 opcje... :) 1. Zwrucił mu ładnie uwage, a jak ładnie nie poskutkuje to nieładnie.
2. Normalnie bym chyba połamał mu to czym tak zrobił... ale to jak by rozmowa nei poskutkowała.
A mam pryz okazji pytanie do kogoś bardziej doświadczonego... czy jeżeli bym zadzwonił na 112 i bym poprosił o połączenie z jakimiś Służbami Oczyszczania chodników to by coś dało, jak bym skarge do nich złożył?
juri:
o nieodśnieżeniu dróg rowerowych nie ma co pisać - za to jak zobaczycie jakąś odśnieżoną... O, to byłby temat!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej