25 sierpnia 2011 odbędzie się posiedzenie komisji przestrzennej Rady Dzielnicy Ochota, poświęcone ścieżkom rowerowym, o g. 16.00. Na to posiedzenie zapraszamy Raffiego, aby omówił i naświetlił radnym ten problem na Ochocie.
Komisje przestrzenne odbywają się raz w miesiącu we czwartki. Dzisiaj 10 lutego, 10 marca, 6 kwietnie, 21 kwietnia, 12 maja, 9 czerwca, 25 sierpnia. Omawiane są różne inwestycje na Ochocie.
Sądzę że dobrze byłoby, aby rowerzyści z Ochoty przychodzili na nie i zgłaszali również swoje propozycje. Ja zaproponowałam umieszczenie w planie podjęcie działań stworzenia kompleksowej infrastruktury rowerowej na Ochocie.
Ale można zacząć od konkretnej trasy. Np. tej która wiedzie na Masę:
Niemcewicza, Grójecka, Pl. Zawiszy, Al. Jerozolimskie, Żelazna, Prosta, rondo ONZ, Świętokrzyska, Marszałkowska, Królewska, Park Saski, Pl. Piłsudskiego, Tokarzewskiego, Krakowskie Przedmieście, Plac Zamkowy. To także droga do uniwersytetu dla studentów. Proponowałabym może zgłosić w formie interpelacji np. tę trasę albo jakąś inną jak ktoś ma lepszy pomysł.
Na ostatniej Masie odpadłam na Pradze i musiałam wracać, mój rower strasznie zardzewiał. pozdrawiam Nora, rowerzystka z Ochoty
http://www.facebook.com/pages/Eleonora-Stokowska-Starzycka/112981992098541