lepszy efekt będzie jak będzie ktoś nowy. ;-) przy okazji nauczysz się pisać pisemka, a start jest najgorszy :> potem pójdzie już łatwo.
podstawę co musi być już podałem. piszesz, że wnosisz o frezowanie ul. Agrykoli, że jest jednym z bardziej popularnych deptaków (szczególnie w weekendy), że jest często obleganą trasą rowerową z uwagi na mały ruch samochodowy i z tego powodu, że leży blisko jedna z dobrych i popularnych dróg dla rowerów, że łączy wa-wę na skarpie i tą obok niej. dodajesz coś o niebezpieczeństwie spowodowanym jazdą po takiej nawierzchni, szczególnie w ciężkich warunkach pogodowych, które wkrótce nastąpią - w zimie jazda po nierównej nawierzchni jest bardzo niebezpieczna.
takie pismo ślesz do Zarządu Dróg Miejskich (adres e-mail znajdziesz na ich stronie) i czekasz na odpowiedź
kopia obowiązkowo do Zielonego Mazowsza, Biura Drogownictwa i Komunikacji - Sekcji Ruchu Rowerowego, ew do Biura Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego (tylko wtedy wspomnij o wysokim niebezpieczeństwie podczas opadów śniegu i kiepskiej widoczności). link do wzorów pism już podałem.
jak już napiszesz to wklej tutaj Twoje pismo lub prześlij do mnie na maila. ocenimy, ew poprawimy