Czyli dalej uważam że Warszawa nie ma ;P
Cytat: chrupek w 26 Lis 2010, 12:59:18Czyli dalej uważam że Warszawa nie ma ;Pa tu Cię zaskoczę - Warszawa ma kontrapas. a właściwie jego skrawek, taki ogryzek mały, dokładnie przy Oboźnej (między ul. Sewerynów a Dynasy). powstał uroczyście podczas poprzedniej samorządowej kampanii wyborczej (w 2006). była to kiełbasa wyborcza Kazia Marcinkiewicza - chciał w ten sposób przekonać warszawskich rowerzystów do głosowania na siebie. Hania go jednakowoż zawstydziła i pojawiając się osobiście na masie (w gustownym dresie) wygrała wybory ;-)przez cały 2009 rok w poprzek kontrapasu stał zielony kontener na śmieci
Już wiem, że w przyszłym roku do mojej kolekcji różnych form organizacji ruchu dołączy kontrapas rowerowy
Wiesz Gromaniku. Jak już namalują i powieszą tabliczkę wtedy będzie co opijać. Na razie to takie "mydlenie oczu"
odpowiedź - chyba, że ktoś mnie uprzedzi, co byłoby mile widziane, bo w ZDM zastanawialiby się, czemu ktoś inny odpowiada na pismo adresowane do mnie ;-)
G.R.O.M.A.N.I.K - Gargantuiczny Rowerowy Organizator Miejskiej Alternatywnej Nowoczesnej Infrastruktury Komunikacyjnej
Gromanik żarłoczny i rubaszny ? Hmmm brzmi jak poważne oskarżenie
z najświeższych informacji wynika, że trwają konsultacje z projektantem możliwości skrętu w lewo z kontrapasa w ul. Miodową...
Jakby zrobić dwa azyle na obszarze wyłączonym z ruchu na środku skrzyżowania, pomiędzy którymi rowerzysta mógłby się zatrzymać, aby przepuścić pojazdy zbliżające się od strony Krakowskiego Przedmieścia, to mogłoby się udać...