...
Chcialbym sie ubezpieczyc cos na wzor OC. Macie doswiadczenia, przerabialiscie juz ten temat?, korzystacie ? cos polecacie ?
Wykupuje polisę, ale nie korzystałem - to znaczy nikt z niej na szczęście jak do tej pory nie likwidował szkody.
Nie będę się powtarzał więc link:
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=2406.0Jedna tylko uwaga, która mi się nasuwa po pytaniach i odpowiedziach na różnych forach. Wiele osób pyta o cenę, i tu otrzymuję cały wachlarz kwot, od kilkunastu złotych, nawet do kilkuset, ale mało kto piszę co za tą kwotę otrzymujemy.
To tak jak by zapytać, ile kosztuje rower kropka
Sami wiecie jaki może być rozstrzał cenowy. Z produktami ubezpieczeniowymi jest tak samo.
Np. kolega, gdy wyjeżdża za granice na nurkowanie, wykupuje zawszę najdroższy wariant cenowy - tam gdzie jeździ, samemu pokrywa się koszty leczenia i ewentualnych akcji ratowniczych.
Inny mój znajomy z kolej jeździ na nartach, ważne dla niego jest wysokie OC - zwłaszcza gdy usłyszał, jak to pewnemu Polakowi zlicytowano dom, po tym, jak pracownika brytyjskiego banku wysłał na kilka miesięcy w gips (historia przykra i niestety prawdziwa)
Więc tak jak dopasowujemy rowery do swoich preferencji, potrzeb czy kaprysów, tak samo z ubezpieczeniami - każdy powinien dobrać je sobie indywidualnie.
Natomiast jedna uniwersalna rada dotycząca wszystkich ubezpieczeń, to zawszę
CZYTAJCIE OWU bo teksty jaki czasem słyszę, że agent o czymś nie powiedział, są naprawdę żenujące.