Raffi,
prawdę piszesz co do tej estetyki. Wstyd się przyznać ale do tej pory moje wszystkie (trzy) rowery były kupowane ze względu na estetykę. Dopiero później okazywało się, że były nie tylko ładne;) Poza tym ładne rowery ładnie wyglądają na zdjęciach. I jest kwestią dyskusyjną, czy moja obecność na takim zdjęciu poprawia ich estetykę.
Co do Karakorama, to myślałam nad ponownym zakupem tego modelu i wymianą opon na cieńsze ale po tym jak moja siostra zaczęła informować gdzie się da, że mi Karakorama gwizdnęli, to zaczęłam się obawiać, że strach będzie jeździć takim rowerem po mieście
W moim byłym Karakoramie też zresztą planowałam wymianę opon ale jej nie doczekał...
Ostatecznie, w niedzielę zdecydowałam się na Roama 3. Jest ładniejszy od Kross Trans Alp, ma 'wąskie i niewygodne' siodło, dobrze mi się na nim siedziało, chyba jest lżejszy od Karakorama (zważę go jak zamontuję akcesoria i wtedy się okaże czy chyba, czy na pewno), a poza tym dzięki znajomemu znajomej udało mi się go kupić ze sporą zniżką i zostało mi trochę złotówek na bagażnik i błotniki. Jutro go odbieram. Zobaczymy jak się będzie sprawował.
Dziękuję wszystkim za uwagi i rady.
Pozdrawiam