W sumie mogę
Jak narazie wiele na nim dużo nie przejechałem bo trochę ponad 70km. Podczas wczorajszej przejażdżki okazało się, że mam źle wyregulowaną przednią przerzutkę. Będę się musiał tym zająć.
Druga sprawa, to kłopot z mostkiem - jest on regulowany, ale nie mogę go dokręcić tak, aby się nie ruszał. Nie wiem, czy to wada mostka, czy muszę go po prostu jeszcze mocniej dokręcić.
Poza tym rower spisuje się doskonale - bardzo dobrze się prowadzi, siodełko jest w miarę wygodne, jak już się tyłek przyzwyczai. Przełożenia pracują leciutko (zwłaszcza z tyłu - przód jeszcze do regulacji). Widelec może nie jest super, ale na nierównościach czuję, że działa. Na ulicach go blokuję.
Co mi trochę przeszkadza, to brak cyferek na manetkach. Wskazówka się przesuwa pomiędzy trzema okienkami i na każde okienko przypadają 3 zębatki. Tyle, że jeszcze nie mam doświadczenia i nie wyczuwam - muszę zerkać do tyłu na przerzutkę.
Miałem problem z mocowaniem U-locka, bo planowałem wsadzić go pod ramę, ale się nie mieści. Przyczepiłem go więc do sztycy i jest dobrze.
Co jeszcze? Hamulce, mimo, że tylko v-brake, dobrze sobie radzą w niedużym deszczu, a semi-slicki jako tako dają radę w piachu.
Ogólnie więc jestem zadowolony, chociaż muszę go jeszcze doposażyć w błotniki i podpórkę.
Jak macie jakieś konkretne pytania, to pytajcie