@Trupek.
1. Serio? Bo mnie kojarzy się z pierwszym nagraniem w tramwajach "ochhhhhh, teaaatrR." I tak to wtedy brzmiało co było i szczytem ironizmu i szczytem dobrego wykonania zapowiedzi tego miejsca.
2. Nazwa mi nic nie mówi i brzmi jak nazw aprywatna jakiegoś teatrzyku, który na siłę musi sie wybić nie wiadomo czym.
3. Następnym razem Trupku, zanim zaczniesz uświadamiać kogokolwiek co to jest ten och teatr - zastanów się dlaczego o tym miejscu pisze. Bo być moze mija je codziennie 2 razy :PPPPPP (i mu się rzygać chce jak słyszy zapowiedź i jak widzi to obleśne coś)
4. Otóż to. ZTM ani żadna instytucja miejsca, sponsorowana przez podatników, nie powinna działać na rzecz jakichkolwiek firm prywatnych. A skoro juz działa to może warto spytać ZTM ile kasy dostaje miesięcznie za nazwę przystanku i wprowadzone zapowiedzi do tramwajów?
@Raffi.
1. Mam ci wypomnieć SztynorD?
2. Co jak co, ale między Bogiem a prawdą - w ciagu roku piszę więcej tekstów niż ty napiszesz przez całe życie. I coś o stosowaniu gramatyki wiem. O ortografii nie wspominając. A jak stosuję jakieś "fcuff" to robię to celowo i tylko osoby niezaznajomione z tym Forum, mogą mieć jakieś wątpliwości - o ile nie zauważą 2x ff na końcu odpowiednich określeń. Zresztą mój nawyk został przechwycony przez inne osoby, w tym i przez Drexa.
Co do nazwy teatru - miała to być reklama - a jak dla mnie wyszła ANTYreklama. Czyli jak zwykle, bez zmian - po polsku. Spieprzone.
@Savil - nie powiesz mi chyba jednak, że wygląd tego neonu pasuje do budynku??? No chyba masz troszkę gustu jeszcze i widzisz, że to jest szkaradztwo? ;]
@Woydzio - zanim zaczniesz próbować coś pisac o początkach wsi Ożarów Mazowiecki - poczytaj choćby wikipedię, w szczegóności o........ uwaga... wsi Pożarowy. TAK! Nazwa Ożarów wcale nie pochodzi od huty szkła i żarówek
Pomijam już fakt całkowitego braku logiki w tym co napisałeś: jak nazwa Ożarów mogła powstać przez kogoś kto przyjechał do zelektryfikowanego już Ożarowa? Coś ci się czasy poplątały... ;P Woydzio - zastanów się dobrze, bo teraz to walnąłeś jak łysy grzywką... ;P