Ufff.
Aż groźnie się zrobiło !
Ja bym się nie obawiał. Tak naprawdę to zmiany są subtelne raczej. Groźne będą chyba tylko dla ludzi chcących tu robić dym, prowokować, wyklinać, czy spamować. Ale ich jakoś mi nie szkoda
Mamy nowy regulamin...wypierający ten Raffiego.
Umarł Król, niech żyje Król
Jaki tam król
Poza tym nie umarł (jeszcze), a dziś to nawet mam zabieg, który sprawi, że za jakiś czas będę mógł wsiąść z powrotem na rower
Prawa Admina/Moda też wciąż mam, choć w miarę możliwości, staram się ich nie używać. Po prostu nowa ekipa Moderatorska to i nowe porządki. Wydaje się, że były konieczne, a stara ekipa niezbyt miała pomysł jak je zrobić i na forum pojawiały się różne kłótnie. Nie wierzę, że od 20 listopada od razu będzie idealnie, ale może będzie nieco bardziej spokojnie.
Ja tam się cieszę, że nowe wypiera stare, które się nie sprawdziło. Nie zamierzam w tym przeszkadzać
Fajnie, że mamy tydzień na zastanowienie się, czy przyjmujemy nowy reżim
To jest właśnie praca nowej ekipy. Ja tam bym po prostu zmienił regulamin
Oni wprowadzają pewną nową jakość, dając wszystkim czas na zapoznanie się. Mam nadzieję, że regulamin się przyjmie
Szczerze powiedziawszy myślałem, że Rafiregulamin ewentualnie będzie rozbudowywany przez dopisywanie poprawek, jak w amerykańskiej Konstytucji. Wybrano inną wersję - rowelucyjną.
Ale czasem tak trzeba, bo nie zawsze demokracja się sprawdza.
W zasadzie to jest rozbudowa starego regulaminu, uszczegółowienie pewnych kwestii, dostosowanie ich do tego co dzieje się lub działo na forum.
Choć od razu trzeba powiedzieć, że nie wszystko da się na sztywno zapisać w regulaminie, a pewne rzeczy moderatorzy będą pewnie moderować na zasadzie własnej interpretacji. Pisanie wymaga od uczestników forum po prostu wyczucia i kultury osobistej. Ci co jej nie będą mieli, pewnie będą zdziwieni, że w ich oczach nie złamali regulaminu, a jednak post/wątek/ostrzeżenie/ban poleciał. Od razu zaznaczam, bo taka sytuacja na pewno zdarzy się nieraz, tak jak nieraz się już zdarzyła.
Zwłaszcza, że mamy na forum kilka osób, które (być może nieświadomie) potrafią obrażać (bez wypisywania przekleństw), prowokować innych, lub w inny sposób prowadzić do konfrontacji. Warto zawsze dokładnie się zastanowić, czy dany post kogoś nie obraża, zanim się go wyśle!