Byłem dziś w Brwinowie i nabyłem
http://neolux.pl/index.php?products=product&prod_id=57 . Za dwie godziny, jak się ściemni, ruszam na testy. Zdecydowałem się też na akumulator i ładowarkę, no bo wygląda na to, że ten zakup bardzo szybko się zwróci.
Ogólnie: siła światła, choć to niby najsłabsza z lampek w ofercie, wydaje się ogromna, nieporównywalna z którąkolwiek z lamp (poza Screamem), które dotąd oglądałem. Na pewno ogromną zaletą jest zoom. No i ta siła świecenia wydaje się pewnym kompromisem między jasnością, a czasem działania na jednym ładowaniu/komplecie baterii.
Dodam, że jestem pod bardzo miłym wrażeniem Pana, który mnie obsłużył. Można spokojnie pogadać, wypytać.
Lampka ma oczywiście też wady - brak stroboskopu o mniejszej jasności, sposób mocowania do kierownicy powoduje, że przy włączaniu lampka suwa się w uchwycie. Ale już nie miałem cierpliwości - dla mniej był to najlepszy wybór z dostępnych, poprzedzony długimi poszukiwaniami. Cena też bardzo dobra, zwłaszcza jak się porówna z "ketajami" i innymi supermarkowymi produktami.