Tak więc zrobiłem wreszcie coś a la "test". Zdjęcia robiłem przy blasku ciemności i latarni w ogrodzie na działce, w akompaniamencie bzykania komarów (ślady po nich też mam :> ). Opisy zdjęć są zawarte w EXIfie w zasadzie, starałem się tak dobrać parametry, abym to co widział, było zgodne z rzeczywistością (poza 1 zdjęciem).
Najjaśniejsze fotki to oczywiście te na najsilniejszym trybie latarki Cree XP-G R5. te słabsze to jej tryb 40%. Zdjęcia czarne/prawie czarne to domena latarki czołówki Mactronica (świeże baterie!!!)
Tak jak widać zdjęcia robiłem z ręki, bo statywik był zajęty przez obie latarki zamocowane taśmą dwustronną. Focenie robiłem w kilku miejscach ogrodu, w tym i w kierunku na latarnię, co by pokazać, że jej światło się przebija i przez tego typu sztuczne oświetlenie.
Co do oskarżeń jakie padły poprzednio o tym, że zdjęcia są "retuszowane" - absolutnie się z tym nie zgadzam, o czym świadczą moje testy. (poprawiałem tylko 2 zdjęcia, 4853 i 4854 wymazując rejestrację).
Kilka zdjęć robionych z użyciem flesza pokazuje otoczenie w jakich były robione testy, odległość od "emitera", można się więc zorientować co dokładnie było widać
I link:
http://storm.oceangirl.eu/latarka/index.htmlP.S. Opis zdjęć jest w zasadzie dostępny pod EXIFem, wszystkie zdjęcia były robione na ISO 1600, większość zdjęć na czasie 1/8 sekundy.