Safian, niby masz rację, chociaż ja bym połączył kilka tych loggerów w jedno i by wyszedł całkiem ładny kombajn...
Biorąc pod uwagę wszystkie 3 aplikacje do tego celu które mam zainstalowane tj. Endomodo, SportyPal i GPS ST to jednak najlepszym do tego celu wydaje się GPS ST, oto dlaczego:
1.Podaje to co każdy licznik rowerowy:
Prędkość obecną,średnią,maksymalną, czas dla 1 km
Dystans całkowity, aktualny czas, i czas treningu
Wysokość npm całkowitą wysokość w górę i w dół, wysokość minimalną i maksymalną
2. Podaje aktualną lokalizację (możliwość ściągnięcia mapy z googlemap, google earth lub paru innych.
3. Kompas, tj odległość od wyznaczonego celu i kierunek do niego oraz ilość stopni namiaru bezwzględnego i względnego
4. Wykres zmian prędkości i wysokości w czasie
5. możliwość ustalania punktów kontrolnych.
6. pamięć tras które odbyliśmy jak również możliwość zgrywania ich w formacie *.GPX i *.KML
7. Możliwość robieania/wklejania zdjęć do wycieczki.
Z takich ciekawostek, można sobie za wczasu ściągnąć mapę rowerową okolic w które chcemy się udać (specjalny downloader na stronie producenta) i wcześniej je umieścić na telefonie by nie płacić za transfer:)
I jeszcze parę innych ciekawych funkcji których jeszcze nie rozgryzłem ale to w/g mnie dobry programik do turystyki pieszej i rowerowej (do samochodu też się nadaje ale wolę automapę
jeżeli ktoś chętny to strona
http://www.gpssporttracker.com najnowsza wersja to 1.9.1 tylko trzeba dociągnąć polskie napisy z tej samej strony.