Zostałem wywołany, więc odpowiem. Łazik istnieje od niedawna i dynamicznie się rozwija i przez niektóre osoby jest postrzegany jako konkurencja. Nie mam zwyczaju i nie zamierzam brać udziału w kampanii pomówień i oszczerstw. To prawda nie jestem mile widziany na wycieczkach organizowanych przez Klub Turystyczny Szwendaczek, zatem nie zamierzam brać udziału w tych wycieczkach.
Łazik natomiast jest grupą otwartą i na nasze wycieczki zapraszamy wszystkich, bez wyjątku również organizatorów wycieczek z innych grup i klubów.
Nie jesteśmy hermetyczni i nie zamykamy się, a linki do innych zaprzyjaźnionych klubów zamieszczane są również na stronie Łazika w zakładce polecane strony.
W kwestii jakości przeprowadzanych wycieczek nie wypowiadam się, każdy może wziąć udział w dowolnej wycieczce dowolnego organizatora i porównać klimat i sposób organizacji, może również zapytać innych uczestników wycieczek o opinie.
Dziś, czyli w czwartek 25 lipca odbędzie się drugie już spotkanie integracyjne w La Playa nad Wisłą.
Zapraszamy na 20:00 wszystkich uczestników oraz potencjalnych uczestników wycieczek.
W piątek natomiast Łazik wybiera się na lipcową Masę Krytyczną o czym informuje na stronie głównej.
W sobotę przełożona z 13 lipca wycieczka rowerowa i ognisko.
Serdecznie zapraszamy. Mariusz Ładziak