Faktycznie Decathlon to nie rowerowy ale tak na szybko strzeliłem tą nazwę, bo chyba mają jakiś dział rowerowy+części.
Ich dział "części" to obraza dla działów z częściami do rowerów w poważnych sklepach. To potwarz dla ludzi szukających części mniej oczywistych niż dzwonek, czy pedały.
Jedyne co tam kupowałem, to dętki - bo były tanie.
Za propozycje sklepów dziękuję. Mieszkam jednak w innej części miasta-płn Śródmieście. Jakie sklepy (jeżeli znasz) byś polecił w tej okolicy?
Szczerze mówiąc to żadnych, bo nie interesuje mnie ta część miasta i nieczęsto w niej bywam. Ale przecież nie kompletujesz rakiety międzykontynentalnej, tylko kupujesz prostą część, która - jak pisałem - jest dostępna niemal w każdym sklepie rowerowym. Możesz więc na JP2 pojechać, na Andersa też był jakiś serwis, czy nawet dwa... gdziekolwiek indziej też pewnie będzie dobrze. Do Spójni z płn Śródmieścia też masz całkiem niedaleko.
W ogóle to mam wrażenie, że niezbyt efektywnie kupujesz. Obejście połowy serwisów w Warszawie pieszo zajęłoby Ci mniej czasu niż wypytywanie się przez kilka dni o szczegóły dotyczące tego gdzie warto pojechać w sprawie tej części, zupełnie jakbyś kupował co najmniej ramę na zamówienie za 2kPLN. W tym tempie trwająca 5 minut wymiana kółek zajmie Ci z tydzień. Strach pomyśleć co będzie jak Ci się w rowerze sypnie coś większego i trudniej dostępnego. Wyrobisz się z konsultacjami społecznymi w urzędowe dwa miesiące?